berry

HATTEMERBROEK - Afgelopen weekend werd in het Deense Roskilde, onder de rook van Kopenhagen, het officiële Europees Kampioenschap BMX georganiseerd door de UEC. Julian Bijsterbosch uit Hattemerbroek had zich hiervoor geplaatst door als 4e op de nationale ranglijst te eindigen. Bij de indeling van de manches was duidelijk dat er gelijk flink aan de bak zou moeten. Er moest strijd geleverd worden met de Engels kampioen. Julian was klaar om de strijd aan te gaan en begon sterk aan z'n manches om zich te kwalificeren voor de kwartfinales. De eerste en tweede manche werden gewonnen en de derde manche was er een tweede plaats. Kwalificatie voor de kwartfinale was een feit.

 De kwartfinale zou geen gemakkelijke opgave worden aangezien de Spaanse kampioen, de nummer twee van het vorige EK, naast enkele sterke Franse, Letse en Russische rijders, de tegenstanders zouden zijn. Na iets minder snel van het starthek weg te zijn volgde er in de eerste bocht een schitterende inhaalaktie binnendoor en pakte Julian de koppositie en stond die niet meer af. Als eerste geplaatst voor een plekje bij de laatste zestien van Europa. Een prestatie van formaat voorr de 9 jarige Hattemerbroeker die zijn eerste EK fietste.

De beste zestien van Europa

In die halve finale was het een verzameling van Nederlanders, Belgen, Fransen, Letten, Russen en een Spanjaard die zouden gaan strijden om een plekje in de finale. Door de winst in de kwartfinale mocht Julian als eerste een plekje kiezen aan het starthek. Riders ready, klinkt het uit de speaker en met een uitstekende start wordt de basis gelegd voor een plekje in de finale, tenmiste zo lijkt het want op de eerste heuvel gaat het mis en schiet van z'n trapper en crasht tegen de oploop van de tweede heuvel. Voorbij race, voorbij finale. Een droom die uiteenspat. Het hoort er allemaal bij en het is niet anders. Gelukkig zonder ernstige blessures kan toch teruggekeken worden op een uitstekend debuut op het Europees Kampioenschap wat uiteindelijk gewonnen wordt door de Spaans kampioen, die in de kwarfinale nog verslagen werd door Bijsterbosch.

Tijd om lang bij de pakken neer te zitten is er gelukkig niet, want volgende week donderdag neemt Julian deel aan het wereldkampioenschap BMX in Rotterdam. Een geweldige ervaring waar nu al naar uitgekeken wordt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment