skeeleren

WEZEP – Wezep maakt zich op voor het NK Inline-skaten Weg op 29 en 30 augustus. Tijdens dat weekend zullen veel bekende toppers te bewonderen zijn. Samen met de KNSB organiseert Skeelerclub Oost-Veluwe en Skeelerclub Oldebroek dit Nederlands kampioenschap. Om de jeugd uit Wezep ook de fijne kneepjes van het vak te leren hebben basisschoolleerlingen van de Wereldweide, de Klepperbelt en de Meidoorn uit Wezep inline-skateclinics gevolgd en konden ze na afloop het NK parcours rijden onder begeleiding van o.a. zevenvoudig Europees kampioen Manon Kamminga en Nederlands Kampioen op natuur- en kunstijs Mariska Huisman en nog veel meer leden van de nationale selectie inline-skaten. En als klap op de vuurpijl waren Olympisch en Wereldkampioen Michel Mulder en broer Ronald er voor een handtekening en foto.

Kijk HIER voor een fotoreportage

Het NK Inline-skaten Weg in Wezep - mede mogelijk gemaakt door Univé, ABC Hekwerken, provincie Gelderland en KPN – bood twee dagen outdoor spektakel op topsportniveau. Door de diversiteit in wedstrijdvormen en verschillende leeftijdscategorieën was er voor ieder wat wils en is het NK Inline-skaten Weg zeer boeiend om te zien.

Over inline-skaten
Inline-skaten is een groeiende sport in Nederland met 85 inline-skatebanen, vele competities en zo'n vijftig toertochten. Voor basisschoolleerlingen organiseert de KNSB de KPN Junior Schaatsclub skateclinics. De Nederlandse skaters behoren tot de wereldtop. Michel Mulder en Crispijn Ariëns zijn wereldkampioen op respectievelijk de 500 meter en de marathon; Manon Kamminga is negenvoudig Europees kampioen en de dames veroverden de wereldtitel bij de aflossingskoers.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment