002 STREETRACE OLDEBROEK

OLDEBROEK –  Op vrijdagavond 26 april zal in Oldebroek op Koningsavond de Run Bike Run plaatsvinden, een sportevenement waar mountainbiken en hardlopen centraal staan. Een uniek sportevenement in de straten van Oldebroek. De ATB Vereniging Oldebroek heeft een prachtig parcours uitgezet rondom het Kulturhus Plein in Oldebroek. Op de Koningsdag 2019 zal er op zaterdag 27 april in de ochtend een Nederlands Kampioenschap Mountainbike Loopfietsen plaatsvinden. 3 t/m 5 jarigen zullen strijden om de Rood/Wit/Blauwe truien. En daarna zullen de Mountainbikers voor de Streetrace 2019 in actie komen. Op beide avonden wordt het sportevenement omlijst met een muziek programma. Het wordt twee dagen genieten in Oldebroek op Koningsavond en Koningsdag.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Afb SZZW 16 02

Zaterdagmiddag van 14:00 tot 18:00 is er weer Sportief Zijn Zeker Weten. Bij LocoFM mist u niks van de wedstrijden, tussenstanden en al het sportnieuws! Er zijn aanstaande zaterdag vijf livewedstrijden die allemaal om 14:30 beginnen, dus spektakel gegarandeerd! Verder beschouwen we na 17:00 na met WHC en OWIOS vrouwen. Rond de klok van 18:30 krijgt u alle uitslagen uit de regio te horen!

Luister zaterdag vanaf 14:00 via locofm.nl/live of via de radio (107.2/107.6) en u blijft live op de hoogte.

Zaterdag

Voetbal:

14:30 SDC Putten – WHC

14:30 OWIOS – FC Horst

14:30 AVW ’66 – VSCO

14:30 Noord Veluwe Boys – EFC ’58

14:30 Elburger SC - VRC


Volleybal:

15:00 VZK Dames 1 – HSC Dames 1

16:30 Blauw Wit Heren 1 – LIVO Heren 2

16:30 Blauw Wit Dames 1 – Volta Dames 1

17:00 VZK Heren 1 – SDS Heren 1

Vrouwenvoetbal:

14:30 OWIOS – SC Rouveen

14:30 WHC – Be Quick ‘28

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - Zaterdag wacht VSCO’61 de lastige uitwedstrijd tegen AVW’66 in Westervoort. De wedstrijd op sportpark Hamerden begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.A. (Maarten) Spoon. AVW’66 wist vorige week een puike prestatie te leveren door uit bij koploper Woudenberg met maar liefst 0-5 te winnen. Een overwinning waar niets op af te dingen viel. AVW’66 had ook de thuiswedstrijd tegen Woudenberg al met 5-1 gewonnen. Door deze overwinning schuift AVW’66 op naar de derde plaats met nog drie punten achterstand op de koploper. De competitie aan de top van de ranglijst is hierdoor weer spannend geworden. Het verschil tussen de nummers een en vijf bedraagt slechts drie punten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OWIOS

OLDEBROEK – OWIOS speelt zaterdag in Oldebroek tegen FC Horst uit Ermelo. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer F. Assink. Beide ploegen doen het goed in de competitie. FC Horst staat op de 4e plaats en OWIOS op een gedeelde 6e plaats. OWIOS volgt FC Horst op 1 punt, maar met een wedstrijd meer gespeeld. De afstand tussen de nummers 2 en 10 in deze spannende competitie bedraagt overigens slechts 5 punten. Zowel FC Horst als OWIOS doen ook nog volop mee in de 2e periode. OWIOS staat bovenaan en FC Horst volgt met twee andere ploegen op 2 verliespunten meer. Bij winst zal OWIOS goede zaken doen op zowel de ranglijst als in de periodestand. Vanaf 2000 is dit alweer het 10e seizoen dat beide ploegen elkaar treffen in de competitie. De laatste jaren houden beide ploegen elkaar in evenwicht en zijn het spannende wedstrijden. Vorig seizoen verloor OWIOS in Ermelo met 4-1, maar werd er thuis met 2-0 gewonnen. In de heenwedstrijd dit seizoen verloor OWIOS ongelukkig met 2-1.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Berlijn2019

OOSTERWOLDE - Woensdag  6 en donderdag 7 februari organiseerde de sponsorcommissie van VSCO’61 haar jaarlijkse buitenlandse sponsortrip. Ditmaal was het reisdoel Berlijn. Naast het bijwonen van de DFB-Pokalkraker Hertha BSC tegen Bayern München (2-3) werd Berlijn uitgebreid cultureel en historisch verkend. De Duitse hoofdstad geldt momenteel als populairste bestemming voor een stedentrip in Duitsland. Het sponsorgezelschap was onder de indruk van de enorme ontwikkeling van de stad, die zich langzamerhand ontpopt als hoofdstad van Europa. De sponsorcommissie kijkt dan ook terug op een bijzonder geslaagde trip.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 1364kv

WEZEP - De Rood-Wit Kangoeroedag werd vandaag gehouden in de Kamphal. De kleuters van De Rank, De Schaapskooi, De Wereldweide en De Bron vermaakten zich deze ochtend met allerlei korfbalspelletjes.

Ben jij tussen de 4 en 6 jaar en vind jij het leuk om spelletjes te doen? Kom dan gezellig meedoen met de kangoeroes van Rood-Wit. Op zaterdag 16 februari en zaterdag 9 maart houdt Rood-Wit een open trainingen in de Erica Terpstrahal. Kom en doe gezellig mee! Op zaterdag 16 februari wordt gestart om 10:00 uur en op zaterdag 9 maart om 11:00 uur.

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

ABC2019

OOSTERWOLDE - Afgelopen week heeft VSCO’61 een nieuwe driejarige stersponsor-overeenkomst afgesloten met ABC Fitness uit Elburg. Op sportpark De Heughte ondertekenden Directeur Niek Aink namens ABC Fitness en bestuurslid technische zaken Christiaan Bakhuizen en sponsorcommissie-voorzitter Christiaan Mulder namens VSCO’61 het unieke sponsorcontract. Als blijk van dank en waardering werd de trouwe stersponsor een fraai bloemstuk overhandigd door VSCO’61.

Schrijf reactie (0 Reacties)

kangoeroe

WEZEP - Aanstaande woensdag 13 februari vindt de jaarlijkse GIGA Kangoeroedag van de gemeente Oldebroek plaats. Ook dit jaar zullen de kinderen van de groepen 1 en 2 uit de gemeente bij elkaar komen om samen spelletjes te spelen en kennis te maken met korfbal als sport. De GIGA Kangoeroedag duurt van 9 uur tot 12 uur en vindt dit jaar plaats in de Kamphal in Wezep. Ongeveer 250 kleuters zullen samen met hun juf of meester - onder schooltijd - deelnemen aan de Kangoeroedag. Deze dag wordt georganiseerd door KV Rood-Wit Wezep in samenwerking met Goed Bezig Oldebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

019 Robert Fobbe Sportief Zijn Zeker Weten 2019

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Motorcrosser Robert Fobbe uit ‘t Loo zal op maandagavond 11 februari te gast zijn in het sportprogramma  Sportief Zijn Zeker Weten. Fobbe is zich alweer aan het voorbereiden op het nieuwe motorcrossseizoen wat er aan zit te komen.

Na de zware blessureleed die Robert mee maakte in 2017 keerde hij in 2018 weer terug en nam deel in de 250cc Cupklasse. In 2019 slaat de Yamaha piloot een andere weg in en zal zich melden bij de ONK 250cc klasse. Wat dat extra met zich meebrengt voor Robert zal hij vertellen in het sportprogramma die tussen 20.00 uur en 21.00 uur te beluisteren is op LocoFM.

Evert van ‘t IJssel zal aanschuiven om de nodige vragen af te vuren op Robert Fobbe.

In dit uur hebben wij ook contact met Jan Willem Koopman over de “Kick-off” van inclusief sport activiteiten. Van Jan Willem horen wij wie er allemaal bij betrokken zijn en voor wie dit iniatatief bedoeld is. Een prachtig regionaal initiatief.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Schrijf reactie (0 Reacties)

badminton80

WEZEP –  De laatste wedstrijden van het seizoen zijn afgelopen week gespeeld door Amptmeijer Badminton  ’80. Alle teams konden vrij relaxt spelen, er kon geen kampioenschap meer worden behaald. Alleen het tweede herenteam Kamphuis moest nog even flink aan de bak om degradatie zien te voorkomen. Al met al is het een goed seizoen geweest, met veel blessureleed, maar vooral veel sportiviteit en goede prestaties. Het eerste team Amptmeijer 1 heeft de laatste wedstrijd afgesloten met een gelijkspel en eindigt daarmee op de derde plaats. Het eerste team nam het zaterdag 9 februari op tegen BAN in de uitwedstrijd te Amersfoort. Op papier een spannende wedstrijd tussen de nummer 3 en 4 van de poule. Echter, er stond al niets meer op het spel. De bronzen medaille had het team al in de zak en ze zijn daar zeer tevreden mee.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 9888 1200x675blwit

OLDEBROEK - Het eerste team van Bakkerij – Jonker Blauw Wit heeft het uitduel tegen hekkensluiter Toesj met duidelijke cijfers gewonnen (4-0). In de sporthal van Heteren kende Blauw Wit weinig problemen met de thuisploeg en alleen in derde set was er werk aan de winkel en moesten de Blauw Witters een achterstand repareren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Banner Van Werven Dutch Grand Prix Sidecars Oldebroek

OLDEBROEK - Buiten is het nog donker en fris. Menig persoon zou zich nog een keertje omdraaien in hun warme bed, maar al vroeg in de ochtend is er volop activiteit in de kantine van Stichting Circuit Oldebroek. Terwijl de opkomende zon de nacht langzaam verdrijft bespreken de vrijwilligers de plannen voor de dag. Over 10 weken is het eindelijk zover, de Van Werven Dutch Grand Prix Sidecars. Zoals gebruikelijk wordt er tien weken van te voren gestart met de opbouw van het circuit. Nick Wolff, hoofd circuit, is verheugd te zien dat er een grote groep vrijwilligers aanwezig is. “We hebben een planning opgesteld waarbij we rekening houden met eventueel slechte weersomstandigheden. Met onze trouwe en hardwerkende vrijwilligers hebben we er weer het volste vertrouwen in dat we het circuit ruim op tijd op gaan leveren. Ook dit jaar zijn de veiligheidseisen weer aangescherpt, wat extra werkzaamheden met zich meebrengt. We hebben hier tijdig op geacteerd en al voorbereidende actie genomen, waaronder de aanschaf van extra bouwhekken”.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Charissa

WEZEP - Zaterdag 9 februari ging Charissa met haar coaches naar België om deel te nemen aan de Champions Trophy der lage landen. Zaterdag  was het zover, een reis van ruim 2 uur. Charissa had er enorm veel zin in, om met twirlsters van Nederland en België te strijden voor de titel.  Voor het eerst in de geschiedenis van Majofique dat er iemand op de Champions Trophy staat. Alleen deelnemen hieraan is al geweldig! Charissa heeft met haar 8 jarige leeftijd al heel wat medailles en titels gewonnen en dan nu deelnemen aan deze wedstrijd. Weer een stapje hoger.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OWIOS

OLDEBROEK - Onder moeilijke omstandigheden, de harde wind maakte goed voetbal onmogelijk, heeft OWIOS zaterdagmiddag een mooie en belangrijke overwinning behaald tegen VRC in Veenendaal. VRC stond voor deze wedstrijd in de 2e periodestand net achter OWIOS met 2 punten minder, maar ook een wedstrijd minder. Na een aftastend begin was het OWIOS dat de eerste mogelijkheid kreeg, maar de pass van Erik van Haagen bereikte Cornel Balk net niet. 2 minuten later nam de scheidsrechter een cruciale beslissing. Cornel Balk brak door en leek ten koste van een overtreding gestopt te worden, maar bleef op de been. Op het moment dat de scheidstrechter floot, scoorde Cornell Balk. Het doelpunt werd geannuleerd, Kooistra van VRC kreeg rood en OWIOS een vrije trap die niets opleverde. OWIOS bleef het beste van het spel houden, kreeg ook diverse mogelijkheden maar steeds was de eindpass onnauwkeurig. Alleen Corné Hamelink kwam nog dicht bij een treffer, maar diens inzet werd door doelman Kok uit de hoek getikt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vzkhattem

WEZEP - Zaterdag stond voor VZK D1 de derby tegen Hattem op het programma. De laatste wedstrijden wist VZK vele setwinsten binnen te slepen en de dames hoopten  dit niveau door te zetten. Tijdens het inspelen was de focus scherp en zo kon er gestart worden aan de eerste set. De eerste set verliep niet naar wens, vele service fouten bij VZK en het was juist HVV die de druk met hun service wist te brengen. Dit resulteerde in setwinst voor Hattem: 17 -25. Coach en de dames waren het erover eens dat de tweede set toch anders moest. Geen druk, VZK heeft niets te verliezen. Makkelijker gezegd dan gedaan bleek al gauw in deze set. Hattem voerde de druk met de service op en VZK had hier weinig antwoord op. Deze set won Hattem vrij makkelijk: 12-25.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Volleybal:

Dros-Alterno Dames 1 - Blauw Wit Dames 1 4-0

VZK Dames 1 - HVV Dames 1 1-3

Toesj Heren 1 - Blauw Wit Heren 1 0-4

Auto van Oort/Rebelle 1 - VZK Heren 1 4-0

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - In een echte zes-punten-wedstrijd verliest VSCO’61 met 0-1 van Renswoude. Verlies van drie belangrijke punten om handhaving in de middenmoot. Ondanks de goede inzet van de spelers breekt De Kanaries het gemis van zes basisspelers op. Op de absentielijst prijken de namen van Rick Pul, Ruben Buijserd, Sander Stange, Jan van ’t Oever, Thomas van de Kolk en Rinse van der Velde. Ondanks hun afwezigheid is VSCO’61 het eerste halfuur het dichtstbij een treffer. Beert Bonestroo controleert een voorzet van Roel Wolff en schiet rakelings naast.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
WHC - ACV 1 - 1
VRC - OWIOS 2 - 3
VSCO - Renswoude 0 - 1
Zeewolde - Noord Veluwe Boys 5 - 1
Schrijf reactie (0 Reacties)

Schrijf reactie (0 Reacties)