Dani Arnhem

KAMPERVEEN - Motorcrosser Dani Heitink heeft de laatste wedstrijd om het Europese kampioenschap voor 65cc klasse prima afgesloten. Op zaterdag stond Heitink op het Motorsportpark Gelderland Midden in Arnhem eerst een kwalificatiewedstrijd te wachten. Die wedstrijd zou in de morgen worden verreden, maar door de regen werd deze kwalificatie afgelast.  Daarom werd in de middag een training gehouden en daarna de tijdtraining. Dani wist met een goede tiende plaats voor de dag te komen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC05036auto

OLDEBROEK - Zaterdag 15 juniwas het tijd voor ronde twee van het Eurol Nederlands Kampioenschap Autocross. Na de spannende openingswedstrijd in Gersloot in mei, verplaatste het complete NK circus zich naar het zand van Oldebroek. Het was het debuut voor Oldebroek op de kalender van het Eurol NK Autocross, na vele top motorsport events, in de afgelopen 50 jaar, was het nude beurt aan de Stichting Circuit Oldebroek om een NK autocross te organiseren. Voor iedereen een complete nieuwe zandbaan op een verrassend creatief uitgezette baan.

Foto's Jack Aalderink

Schrijf reactie (0 Reacties)

Thirza en Kim Laatste keer

WEZEP - Het afgelopen weekend hadden de dames van Majofique een wedstrijd van de MBGF te Kerkdriel. Acht podiumplekken gingen naar de twirlsters uit Wezep. De laatste wedstrijd voor de zomervakantie werd gehouden in Kerkdriel. Het was een eindje rijden, maar de dames van Majofique gingen met hele mooie resultaten naar huis. De dames hebben veel plezier gehad, maar er kwamen ook tranen aan te pas. Zo zullen wij het duo Thirza Holstege en Kim Spaan niet meer op de wedstrijdvloer zien. I.v.m. haar opleiding moet Thirza helaas stoppen. Vandaag was het een mooie afsluiting in Kerkdriel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

HARRY

OLDEBROEK - Na het brons op het KPN NK Baan & Weg Inline-skaten in Medemblik, pakte Ewout Beijeman zojuist op het KPN NK Marathon wederom brons.De Nederlandse Kampioenschappen Inline-skaten / skeeleren worden op dit moment gehouden in Staphorst.

Uitslag KPN NK Marathon jeugd jongens:

🥇 Kayo Vos
🥈 Jorian ten Cate
🥉 Ewout Beijeman Oldebroek Skeelerclub Oldebroek e.o.
13 Erben Rens Doornspijk Skeelerclub Oldebroek e.o.
Dnf Niek Post’t Harde Skeelerclub Oldebroek e.o.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Knipselbtt

KAMPERVEEN - Vrijdagavond 14 juni,  tijdens de vrijwilligersavond van de BTT Kamperveen, is het mooie bedrag van € 16.500,- overhandigd aan de KWF. De omstandigheden van afgelopen jaar waren bijzonder,het was koud en het sneeuwde in april. Ondanksdie omstandigheden  en met inzet van veel vrijwilligers en sponsoren is dit mooie bedrag bij elkaar gebracht. Het KWF heeft de dank overgebracht aan iedereen en zal er voor zorgen dat dit bedrag goed besteed wordt. Volgend  jaar hoopt men op 17 en 18 april het evenement opnieuw te kunnen organiseren.

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO logo RGB

OOSTERWOLDE - Het weer viel goed mee en de stemming was erg goed onder de ruim 70 deelnemers aan de jaarlijkse fietspuzzeltocht van VSCO’61 op Pinkstermaandag. De tocht was weer uitgezet door Cees van Oene en Theo van Pijkeren en voerde grotendeels over veelal niet zo bekende wegen in Wezep en omgeving. De deelnemers uitten na afloop hun enthousiasme over de mooie route. Start en finish waren bij het clubgebouw van VSCO’61 op sportpark De Heughte in Oosterwolde. De meeste deelnemers volbrachten de ongeveer 30 km lange fietspuzzeltocht in ruim twee uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

GoudenKanarie2019

OOSTERWOLDE  - Op de zeer gezellige Vrijwilligersavond van VSCO’61 in Bar De Stee in Oldebroek werd Theo van Pijkeren vrijdagavond tot zijn eigen niet geringe verbazing uitgeroepen tot Gouden Kanarie 2019. Ieder jaar benoemt de Vrijwilligerscommissie een vrijwilliger van het jaar en deze keer viel Theo deze eer in aanwezigheid van zijn familie terecht te beurt. Traditiegetrouw wordt op de jaarlijkse Vrijwilligersavond van VSCO’61 bekend gemaakt wie dat jaar door de Vrijwilligerscommissie wordt verkozen tot ‘Vrijwilliger van het Jaar’, oftewel wordt benoemd tot Gouden Kanarie. De nieuwe Vrijwilligerscommissie die ongeveer een half jaar geleden is aangetreden onder voorzitterschap van Jochem Schreurs, had voor het eerst de Vrijwilligersavond buiten het eigen sportpark georganiseerd. Bar De Stee was vrijdagavond de feestlocatie waar de vrijwilligers van VSCO’61 zich verzamelden en genoten van een erg gezellige avond, waarbij de sfeer verhoogd werd door de live zanger en de DJ. Zij slaagden er in de loop van de avond goed in de vrijwilligers op de dansvloer te krijgen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

autocross

OLDEBROEK - Maandenlang is er met spanning naar uitgekeken en dit weekend gaat het eindelijk plaatsvinden, de Eurol NK Autocross in Oldebroek. Op de speciaal aangelegde baan met unieke layout langs de Vreeweg zullen de crossauto's gaan bulderen. De Vreeweg heeft een bijzonder verleden. Ruim 50 jaar geleden was de Vreeweg het decor van diverse internationale motorraces en vanaf de "Vreebult" hebben tienduizenden mensen dit spektakel kunnen aanschouwen. Voor spektakel is men zaterdag 15 juni op de Vreebult ook weer op de juiste plaats! Vanaf deze plaats heeft het publiek een mooi overzicht over de baan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

PSV NOORD VELUWE

OLDEBROEK - PSV Noord Veluwe is ontstaan uit een fusie tussen de Noord Veluwe Ruiters en Ponyclub Oosterwolde. Sinds 2017 beschikt zij over een prachtig oefen- en wedstrijdterrein aan de Laanzichtweg 2, precies op de grens tussen Oldebroek en Elburg. Het enige wat nu nog ontbreekt is een binnenhal om de koude wintermaanden te overbruggen.

PSV Noord Veluwe heeft al een bouwvergunning en de gemeente Oldebroek, die de club zeer ter wille is, heeft ook al toezeggingen voor renteloze leningen gedaan nadat de garantstelling door de Stichting Waarborgfonds Sportaccommodaties (SWS) is verkregen. Die garantstelling is nu bijna voor elkaar. Het enige wat ontbreekt is een startkapitaal. En om daar aan te komen heeft PSV hulp nodig!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

voetbal 4

OLDEBROEK  - Sportpark Bovenmolen in Oldebroek is zaterdag 15 juni het decor van de beslissingswedstrijd om promotie naar de tweede klasse tussen Vios Vaassen en Batavia’90. OWIOS is verheugd de beide teams uit onze regio te mogen verwelkomen op ons sportpark en verleent graag haar medewerking. De wedstrijd begint om 14.30 uur en de entree bedraagt voor iedereen van 18 jaar en ouder € 3. De 65+-ers betalen € 2,- en de jeugd tot 18 jaar is vrij van entree. Dit geldt dus ook voor de leden van Vios Vaasen, Batavia en OWIOS. Iedereen is van harte welkom op Bovenmolen deze ongetwijfeld spannende wedstrijd bij te wonen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bingo

OLDEBROEK - Voetbalvereniging OWIOS organiseert op vrijdag 14 juni haar maandelijkse bingo in het clubgebouw van OWIOS op sportpark De Bovenmolen, Bovenheigraaf 19 in Oldebroek. De hoofdprijs is € 230. Naast de hoofdronde en de 20 reguliere ronden met de jackpotronde, zijn er ook de twee gebruikelijke tussenronden die gespeeld worden. Gestart wordt er vanzelfsprekend met de gratis ronde. Tussen de bingo door worden er warme hapjes geserveerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

TENNIS

WEZEP - Van 7 juni tot en met 11 juni heeft het jaarlijks terugkerend Plus van den Hoven Pinkstertoernooi op de Heikamp plaats gevonden. Het is open toernooi en een zeer populair toernooi, niet alleen in Wezep maar ook in de verre omstreken. Wanneer de uitnodigen de deur uit gaan en de  inschrijving start op  31 maart is  het toernooi in mum van tijd vol en worden er tennissers op een wachtlijst geplaatst. Veel plaatselijke deelnemers dus, maar ook uit de omliggende plaatsen op de Veluwe en Zwolle. Zelfs tennissers uit Zeeland, Lelystad en Arnhem wisten de weg naar het park aan de Heikamp te vinden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Huldiging Annerieke Plette

WEZEP -  Annerieke Plette werd op zaterdag 8 juni 2019 gehuldigd als Nederlands kampioen tafeltennis. Ze kreeg uit handen van wethouder Bob Bergkamp een mooie bokaal en een oorkonde. De veertienjarige Annerieke werd op 11 mei 2019 in Nijmegen Nederlands kampioen tafeltennis bij de meisjes kadetten B. Dit sporttalent uit Oosterwolde werd afgelopen zaterdag tijdens de jaarlijkse feestavond gehuldigd door haar club TTV Bosman. De mooie beker ontving ze als felicitatie en blijk van waardering van het college van de gemeente Oldebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Clubkamp TTV Wezep 2019 058

WEZEP – Julian Plette is voor de tweede keer clubkampioen geworden van tafeltennisvereniging Wezep. In de finale versloeg hij Hermen van de Schootbrugge zonder enige moeite: 3-0. De strijd om plek drie werd gewonnen door regerend clubkampioen Jeroen Rotman, hij stond voor het eerst in negen jaar niet in de finale. De kwartfinales waren eigenlijk niet veelzeggend. Julian Plette, Jeroen Rotman en Wiebren van de Schootbrugge rekenden vrij eenvoudig af met Johan Bosman, Ronald van Unen en Bert van Weeghel. De andere kwartfinale tussen Hermen van de Schootbrugge en Eljakim Doorneweerd was wel noemenswaardig. Eljakim kwam op 2-0 voorsprong, maar Hermen vocht zichzelf knap terug naar 2-2. In de laatste game kregen beiden kansen om de wedstrijd te beslissen en uiteindelijk was het Hermen die aan het langste eind trok.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OWIOS

OLDEBROEK - Aanstaande maandag 17 juni 2019 houdt OWIOS een Extra Algemene Ledenvergadering. De aanvang is 19.30 uur in de kantine van OWIOS. Alle leden van OWIOS zijn van harte uitgenodigd.

De volgende agendapunten zullen aan de orde komen:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 5044

OLDEBROEK - Na het succes van de gehouden ontbijtsessies in het afgelopen seizoen, heeft de sponsorcommissie van OWIOS afgelopen vrijdagmiddag 7 juni weer een afsluitende BBQ-sessie voor haar sponsoren gehouden. En wel op een zeer bijzondere lokatie: op één van de vestigingen van onze hoofdsponsor, Kunststof Recycling Van Werven B.V. in Biddinghuizen. Daar zijn de eerste kunststof recyclingactiviteiten van Van Werven gestart, in 2007 en dit is nu het innovatieve hart van hun kunststofrecycling, met een eigen laboratorium, een technische afdeling en de grootste volumes.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 Pinksterloop2019 5318

't HARDE - Als we de statistieken en reacties op Strava zien dan mogen we spreken van een geslaagde eerste Pinksterloop. In de hardloopapp waren bij de deelnemers mooie tijden en beschrijvingen van de loop terug te lezen. Een aantal van de 300 lopers wist zelf een PR te lopen op de 5 of 10 kilometer afstand. De Pinksterloop is een initiatief van Atletiekvereniging De Gemzen en Business Club N.V. Patrick Visch van de Business Club N.V. vertelt:  'Het idee voor een sportactiviteit in de regio was er al een poosje. Vanuit De Gemzen reageerde men positief om een loop in ’t Harde te organiseren, die was er nog niet. De A. Vogeltuinen zijn voor de lopers uit de buurt bekend terrein. Er wordt door de Loopgroep Elburg vaak getraind in deze bossen. We hebben onze plannen aan de Stichting Geldersch Landschap en Biohorma voorgelegd. Zij vonden het prima als we dit zouden oppakken. We zijn erg blij dat zij hier in mee wilden denken. Vooraf hoopten we op zo’n 200 hardlopers die deze route zouden afleggen, het zijn er iets meer geworden'.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

62453724 1291283787686752 6577457227995545600 n

Schrijf reactie (0 Reacties)

cyclo

WEZEP -  Op 28 mei ondertekende toerclub Cyclo ‘78 Wezep een driejarig sponsorcontract met de Nederlandse vestiging van het Deense bedrijf Siccadania. De Nederlandse vestiging bestaat nu ongeveer een jaar en is gevestigd aan de Rondweg in Wezep. Siccadania wordt met ingang van dit jaar de naamsponsor van de veldtoertocht die Cyclo ’78 Wezep op oudejaarsdag organiseert. Het bedrijf laat, als onderdeel van hun relatiebeheer, een aantal klanten en/of medewerkers meerijden tijdens de Siccadania Oudejaarsveldtoertocht. Wezeper Arend Jan van Gelder heeft de leiding over de Nederlandse vestiging. Fanatiek mountainbiker Joost Barneveld is daar werkzaam als salesmanager.

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - Pinkstermaandag 10 juni wordt weer de jaarlijkse VSCO’61 Fietspuzzeltocht gehouden. Hieraan kan door alle geïnteresseerden worden deelgenomen, leden, sponsors, vrijwilligers, supporters en andere belangstellenden. Er kan worden gestart tussen 13.00 en 14.00 uur vanaf het clubgebouw van VSCO'61 op sportpark De Heughte in Oosterwolde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)