Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Jerry Klaaysen uit Wezep zal maandagavond aan tafel schuiven om over zijn passie te vertellen. De oud motorcrosser is heel wat jaren actief geweest onder de vlag van de KNMV en was ook bij vele club wedstrijden te bewonderen. Evert van 't IJssel zal de revue laten passeren en zeker ook terug gaan in de jeugdjaren van Jerry. Verder is Klaaysen ook

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

6b1684ca8cf2203688b2f0ec41f5ab50f2ff64e9

ELBURG - Op zaterdag 7 maart organiseert de Elburger watersportvereniging Admiraal van Kinsbergen een inloop informatiemiddag voor jeugd en volwassen. Tussen 15.00 en 17.00 uur is iedereen van harte welkom aan de J.P. Broekhovenstraat 42 in Elburg. Wil je graag leren zeilen? Dan ben je bij Wsv Admiraal van Kinsbergen op het juiste adres. Tijdens de inloopmiddag maak je kennis met de vereniging en ervaar je het plezier van zeilen, zowel op recreatief als fanatiek niveau. Twijfel je nog steeds? Vraag dan een proefles aan. Dan ervaar je pas echt hoe leuk zeilen is!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kam

‘t LOO –De deelnemers aan de Nederlandse Kampioenen Mountainbiken in Appelscha, de veldrijden jeugd in Moergestel en amateurs in Rucphen en de trainers, die hun diploma’s hebben behaald, zijn gehuldigd bij de ATB Vereniging Oldebroek. Voorzitter Arie ten Hove opende de avond en gaf aan dat mede door inzet van allen, vrijwilligers, sponsoren en sporters deze resultaten mogelijk zijn. Namens de gemeente Oldebroek was wethouder Liesbeth Vos aanwezig om de aanmoedigingsprijzen, bloemen en rood/wit/blauwe tricots uit te reiken. De wethouder gaf aan trots te zijn op de prestaties en het hebben van deze mooie en actieve vereniging binnen de gemeente Oldebroek. De sporters waren samen met ouders, familie, vrienden naar de ATB Vereniging gekomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Heren1 1 1200x675

OLDEBROEK - De mannen van Bakkerij Jonker – Blauw Wit hebben het thuisduel tegen laagvlieger SV Dynamo met ruime cijfers gewonnen (4-0). De Oldebroekers legden een heel goede wedstrijd op de mat en waren verdedigend onklopbaar. Een domper op de overwinning was het uitvallen van Tom de Vries met een enkelblessure. Na een roerige week achter de rug te hebben, gaven de mannen op het veld de juiste reactie. Een iet-wat stroef begin van de wedstrijd werd gaandeweg de eerste set omgebogen. Het heft werd daarna stevig in handen genomen door Blauw Wit en de gasten uit Apeldoorn kwamen geen moment in de wedstrijd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bingo

WEZEP - Vrijdag 28 februari houdt de supporterscommissie een grote bingoavond voor al haar leden, donateurs, supporters en vrijwilligers in het clubhuis van de voetbalvereniging WHC. Op deze avond worden er 30 rondes gespeeld,  3 hoodfrondes en de maandkaart. Het is mogelijk om de hele avond mee te spelen vanaf  € 11.70 (enkel) met elke maand kans op een extra prijs.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

beachv

OLDEBROEK - Het Blauw Wit beachvolleybaltoernooi komt thuis. Na twee succesvolle edities op het terrein van Rijschool Hendriks, keert het toernooi terug op het Talterplein. Aangrenzend aan de zaal waar de indoor volleyballers hun balletje slaan, zullen deze zomer ook de beachvolleyballers te bewonderen zijn. Het toernooi wordt dit jaar voor 14e keer gehouden en wel op vrijdagavond 26 en zaterdag 27 juni. 

Het toernooi vond in 2008 ook al plaats op het Talterplein en 12 jaar later zal het terrein opnieuw omgetoverd gaan worden tot een heus Oldebroek strand. Na intensief overleg met de gemeente Oldebroek en Kulturhus de Talter, kreeg Blauw Wit groen licht. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OWIOS veld

OLDEBROEK - Op een wederom winderige zaterdagmiddag wint OWIOS dik verdiend van IJVV. De inhaalwedstrijd wordt met 3-0 gewonnen en zo gaat OWIOS de Zwolse ploegen ZAC en Be Quick’28 voorbij op de ranglijst. Na twee minuten neemt Bennie Veldhoen een prima vrijetrap maar schiet net naast. In de 10de minuut snelt Cornell Balk op de goal af, omspeelt de keeper, maar speelt de bal net iets te ver voor hem uit waardoor de bal over de achterlijn verdwijnt. Na 18 minuten voetbal is het wel raak, Dennis de Boer geeft de bal voor en deze verdwijnt fantastisch in de kruising 1-0.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Heren1 d1

OLDEBROEK -  Morgen (22 februari) komen Heren 1 en Dames 1 in actie in de Talter, beide teams spelen een inhaalwedstrijd. Heren 1 (momenteel 5e) gaat de strijd aan met SvDynamo uit Apeldoorn (momenteel 10e). Winst is nodig voor de mannen om zicht te houden op de plekken 3 en 4. Vorige week werd er overtuigend gewonnen van Pauwervoll en de mannen zullen dat gevoel vast willen houden. Het eerste fluitsignaal klinkt op de gebruikelijke tijd van 16:30 uur.

Koploper Dames 1 krijgt Zeewolde (4e) op bezoek. Kunnen de dames hun sterke serie van 8 overwinningen op rij een vervolg geven en daardoor de eerste plek verstevigen? Let op de gewijzigde aanvangstijd van 12:30 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

OWIOS

OLDEBROEK –OWIOS speelt zaterdag in Oldebroek het belangrijke duel tegen IJVV. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Wederom betreft het een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen om het 2e klasserschap veilig te stellen. Wegens ernstige privéomstandigheden werd 2 weken geleden deze wedstrijd afgelast. Dit weekend zal deze wedstrijd als enige in de 2e klasse H plaats vinden. Het is een belangrijke kraker in de onderste regionen van de 2e klasse H. Beide ploegen deden vorige week goede zaken door te winnen. Zowel OWIOS als IJVV hadden gehoopt en verwacht om meer punten te hebben en hoger op de ranglijst te staan. IJVV staat op de 10e plaats met 18 punten uit 15 wedstrijden en OWIOS staat een-na-laatste met 14 punten uit 15 wedstrijden. De wedstrijd in IJsselmuiden werd door OWIOS met 4-2 gewonnen. Na een ruststand van 1-1 nam OWIOS na rust afstand.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

klaverjassen1

OOSTERWOLDE - Zaterdag a.s. 22 februari kan er geklaverjast worden in de kantine van VSCO

Uiteraard zijn er mooie dagprijzen te winnen en is er een verloting.
 
U bent van harte welkom op zaterdagmiddag om 14.30 uur in de kantine van VSCO ’61 aan de Zwarteweg 15 in Oosterwolde.

Schrijf reactie (0 Reacties)

017 Michael Leusink V1.1

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

De 19-jarige Michael Leusink zal 17 februari te horen zijn in Sportief Zijn Zeker Weten. De Motocrosser uit Wezep had graag naar de studio willen komen maar door de drukke werkzaamheden was er geen garantie dat het mogelijk was om te komen. Evert van ‘t IJssel hield contact met de Husqvarna rijder en pakte zijn kans om even aan de keukentafel een gesprek met de 250cc cuprijder aan te gaan.\

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

start

NIJKERK – Zaterdag organiseerde AV Nijkerk in Nijkerk de 4e Maxi Promo Veluwse Run Bike Run in een competitie van vijf wedstrijden. Deze competitie combineert het hardlopen met mountainbiken. Eerst ± 3 kilometer lopen, dan ± 12 kilometer mountainbiken en afsluiten met 3 kilometer lopen. AV Nijkerk had in het buitengebied een mooi parcours uitgezet. Er werd individueel deelgenomen en in duo’s. Het publiek zag hardloopspecialist Bas Mekking tempo maken, maar ook Juul van de Kruijs uit Weert legde het tempo direct hoog. De triatleet en wielreneer Juul van de Kruijs kende als junior al Europese successen bij de triatlons en hij wist de wedstrijd bij de individuelen dan ook te winnen. De tweede plaats was voor Arnold van de Streek uit Oldebroek en derde werd Eric Platte uit Nunspeet. Bij de dames individueel was Andrea van Loo de allersnelste, tweede werd Marijke Harmsma uit Bovensmilde en de derde plaats was voor Evi Joosten uit Maarsbergen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WHC

Verslag: Bouke Verkuyl

WEZEP - Zaterdag 15 februari speelde WHC tegen DZC'68.  Het was een zeer matige vertoning. Het tempo lag veel te laag en de passing was onnauwkeurig.  In de 1e helft zocht men de oplossing hoofdzakelijk over de linkervleugel terwijl op rechts een zee van ruimte lag. In de 32e minuut een botsing tussen Dekker en Papela waarbij de laatste zich moest laten vervangen door P. Nijholt. Trainer Mossing Holsteijn greep voor de rust in en wisselde in de 38e minuut de niet in goede doen lijkende Jelle Post die werd vervangen door Patrick Maneschijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - De degradatiezorgen voor VSCO’61 nemen door de 0-5 nederlaag tegen Quick’20 hand over hand toe. Leek VSCO’61 de laatste weken aan de beterende hand, tegen Quick’20 was daar niets van te merken. Door de nederlaag is VSCO’61 afgezakt naar de laatste plaats. Grote vraag is wat nu de oorzaak was. Allereerst natuurlijk het scorend vermogen van de ploeg. Al vijf competitiewedstrijden (450 minuten) op rij werd er niet gescoord. De spelers die nog weleens scoorden zaten op de bank of opgesteld in de verdediging. Daarnaast werd vanwege de afwezigheid van Sander Stange de achterhoede op drie plaatsen gewijzigd. Ook de van een blessure teruggekeerde Rick Pul kon het verschil niet maken en liet ook zien dat hij wedstrijdritme ontbrak. Daarmee is wel het grootste deel van het debacle tegen middenmoter Quick’20 verklaard.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0444 Groot 1200x675

OLDEBROEK - Het vlaggenschip van Bakkerij Jonker – Blauw Wit heeft het inhaalduel tegen Pauwervoll met 3-1 gewonnen. Daarmee verstevigen de mannen de plek in de subtop van de promotieklasse. Met 43 punten uit 15 wedstrijden staan de mannen op een 5e plek en zijn daarmee bezig aan een prima seizoen. Op de ranglijst zat er slechts twee plekken verschil tussen Blauw Wit (5e) en Pauwervoll (7e), maar op het veld was het verschil in niveau een stuk groter. Al in de eerste wedstrijd van het seizoen (toen won Blauw Wit ook met ruime cijfers, 0-4) bleek dat veel servicedruk genoeg was om het Pauwervoll flink lastig te maken. Anthon Cornet en Tom de Vries waren nu de scorende mensen aan Blauw Wit kant. Libero Sjon Schipper had passend de zaken goed voor elkaar, waardoor ook de middenas van de Oldebroekers veel bediend kon worden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OWIOS

OLDEBROEK - Op een winderig Jo van Marle sportpark fluit scheidsrechter Steen uit Wierden om drie uur de wedstrijd Z.A.C. - OWIOS in gang. Na 10 minuten voetbal komt OWIOS goed weg, gelegenheidsspits Joost Ottens tikt de bal goed in, maar keeper Jacco van Olst redt prima. Na 17 minuten krijgt OWIOS de mogelijkheid om de score te openen, maar de bal wordt net gemist door Cornell Balk. Direct daarop krijgt Joost Ottens een kopkans maar Jacco van Olst redt uitstekend. Enkele minuten later een mooie aanval van OWIOS, maar het schot van Corné Hamelink is net te slap om tot doelpunt te promoveren. In de 37ste minuut krijgt Joost Ottens opnieuw een grote kans, maar stuit wederom op de uitstekend keepende Jacco van Olst. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - Zaterdag speelt VSCO’61 thuis tegen Quick’20 uit Oldenzaal. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter L.C. (Lars) Meijer. Voor VSCO’61 wordt de druk met de week groter om punten te behalen. Heel langzaam maar zeker nemen de bovenste ploegen iets afstand. Groot zijn de verschillen nog niet en zeker nog overbrugbaar, maar dan moet het verschil niet verder oplopen. Een driepunter is nodig om de aansluiting te houden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OWIOS

OLDEBROEK –OWIOS speelt zaterdag in Zwolle de belangrijke uitwedstrijd tegen ZAC. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter G.H. Steen en begint om 15.00 uur. Wederom een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen in de stap om het 2e klasserschap veilig te stellen. Het is toch een kraker in de onderste regionen van de 2e klasse H. OWIOS heeft de rode lantaarn met 11 punten uit 14 wedstrijden en ZAC staat twee plaatsen hoger op de 12e plaats met 15 punten uit 15 wedstrijden. Het verschil bedraagt 4 punten waarbij OWIOS een wedstrijd minder heeft. In Oldebroek verloor OWIOS de wedstrijd met 2-1. OWIOS was hier niet doortastend genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Korenberg2020

OOSTERWOLDE - Deze week zijn VSCO'61 en Loonbedrijf H. Korenberg uit Oosterwolde overeengekomen dat het bestaande wedstrijdsponsorcontract met drie jaar wordt verlengd. Op sportpark De Heughte ondertekenden eigenaar Henk Korenberg en sponsorcommissievoorzitter Christiaan Mulder de vernieuwde driejarige verbintenis. Aansluitend nam Henk een fraai bloemstuk in ontvangst als dank voor de jarenlange steun aan VSCO'61.

Schrijf reactie (0 Reacties)