39605718 1099060076885818 596207345483120640 n

HATTEMERBROEK - De tweede editie van Amieries X-Mas Special Training vindt plaats op vrijdag 21 december in het bijzijn van een DJ. De start is om 18.30 uur.  Ook dit jaar gaan de deelnemers proberen een enorm bedrag bij elkaar te boksen voor kinderen in gezinnen in de gemeente Oldebroek die wel een beetje financiële hulp kunnen gebruiken op sportgebied .'Je kinderen een sport laten kiezen die ze leuk vinden is voor sommige gezinnen vanzelfsprekend. Helaas is dat niet voor elk gezin zo en dat komt vaker voor dan men denkt,'verklaart Touradj Amierie van Ameries Gym. 'Daar willen wij graag verandering in brengen. Iedereen vanaf 16 jaar is van harte welkom om deel te nemen aan dit geweldige evenement.'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

weg

’t LOO Recentelijk heeft  Gerard Van de Weg van Topslagerij Van de Weg uit Oldebroek zijn handtekening gezet onder een nieuw drie jarig sponsorcontract met de ATB Vereniging Oldebroek.  De slagerij, met vestigingen in ’t Harde, Oosterwolde, Oldebroek, Doorspijk en Elburg, vindt het belangrijk dat een fietsvereniging als ATB Vereniging ook financieel gezond is. Wij helpen daar dan ook graag aan mee,' aldus Gerard Van de Weg. 'Het enthousiasme van de vrijwilligers maakt mij ook enthousiast. We zeggen in de zaak altijd: “Vlees geeft kracht”. Dat is wat fietsers ook zeker nodig hebben.' Arie ten Hove bedankte namens de ATB Vereniging Oldebroek Gerard Van de Weg voor zijn jarenlange sponsoring en hoopt de sponsoring nog jaren voort te zetten.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Oudejaarsdarttoernooi2016

OOSTERWOLDE - Vrijdag 28 december 2018 organiseert de Supportersvereniging V.S.C.O. weer haar jaarlijkse darttoernooi in de kantine van VSCO’61. Net als alle andere jaren zullen ze weer hun uiterste best doen ook van dit toernooi een groot succes te maken en een gezellige middag en avond te organiseren voor zowel deelne(e)m(st)ers als toeschouwers.Het toernooi begint om 14.00 uur met poulewedstrijden en daarna wordt er in een winnaars- en verliezerspoule verder gespeeld.Deelname aan dit toernooi is normaliter alleen voor leden van de supportersvereniging, maar dit jaar is het toegankelijk voor alle leden van VSCO’61.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Persbericht Van Werven Dutch Grand Prix Sidecars

OLDEBROEK - Degene die het nieuws rond Stichting Circuit Oldebroek op de voet volgt is het vast al opgevallen. Diverse hoofdsponsoren, maar de naam van de firma van Werven, die Stichting Circuit Oldebroek al sinds de oprichting steunt, is nog niet vermeld. De Grand Prix, welke zaterdag 20 en maandag 22 april wordt verreden op circuit “de Bargen” zal worden omgedoopt tot de “Van Werven Dutch Grand Prix Sidecars”. Het is voor het eerst dat Stichting Circuit Oldebroek een commerciële naam aan het evenement hangt. “Wat van Werven voor onze club betekend is ongekend. Niets is te gek, we hoeven maar te bellen en alles wordt geregeld. Door de bedrijfsnaam aan het evenement te koppelen willen wij het belang en onze waardering naar van Werven aan de motorsportliefhebbers laten zien” aldus voorzitter Henri Bekenkamp.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

CA1 9848 Large 1024x683

OLDEBROEK - De mannen van Bakkerij Jonker – Blauw Wit hebben de laatste wedstrijd voor de winterstop met 3-2 verloren. In een rechtstreeks duel met concurrent TweeVV gaven de Blauw Witten een 0-2 voorsprong uit handen. Blauw Wit moest het in Ede stellen zonder Tom de Vries en Harold van Norel. Daardoor was er voor Sander Puttenstein een basisplaats gereserveerd, had Jordi van de Beek het liberoshirt aangetrokken en was er voor Viktor Artamonov ook een setje wedstrijdkleding klaargelegd in geval van nood. De Blauw Witters gingen prima van start en hadden het goede gevoel van de winst in de beker op Hellas afgelopen week, meegenomen naar Ede. In de gloednieuwe topsporthal van Ede was Blauw Wit in de eerste set heer en meester. Ondanks de geringe lengte van de Blauw Witten, werd vooral blokkerend het verschil gemaakt. Via 16-25 werd het 0-1.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

013 Gerrit van Werven Bert Schipper Evert van t IJssel

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Maandagavond is Gerrit van Werven te horen, hij gaat voor de 6e keer naar de grootste rally ter wereld. De Dakar Rally, in deze editie zal Gerrit niet zelf de truck besturen maar zal hij met de service truck van het Rainbow Truck Team aanwezig zijn. Van Gerrit horen wij het laatste nieuws van het team. 2 januari 2019 reist hij samen met het team af naar Peru.

In dit uur hoort u ook Bert Schipper, hij is voorzitter het Sportverkiezings comité van de gemeente Oldebroek. Vrijdagavond 1 februari 2019 zullen de sportverkiezingen 2018 gehouden worden bij Landal Landgoed ’t Loo. Met Bert praten wij over de voorbereidingen van deze sportverkiezingen. Een avond waar veel sporttalenten van de gemeente Oldebroek worden gepresenteerd.

Met Evert van ’t IJssel blikken wij in deze laatste uitzending van Sportief Zijn Zeker Weten op de maandagavond    in 2018 terug op de motocross en het mountainbiken van 2018.  De uitzending begint om 20.00 uur en duurt tot 21.00 uur. U hoort dan het laatste nieuws uit de sport.

Schrijf reactie (0 Reacties)

zieleman

’t LOOZieleman Hovenier & Dienstverlening verbindt zich  komende 3 jaar als sponsor aan ATB Vereniging Oldebroek. Marius Zieleman ondertekende recentelijk het sponsorcontract waarna Arie ten Hove hem bedankte namens de ATB
Marius Zieleman gaf aan dat hij graag de ATB Vereniging ondersteund en als motivatie gaf hij aan: “Aan de Vreeweg  waar ik woon zie ik veel mountainbikers langs komen, ik vroeg mij af waar die toch altijd vandaan kwamen. Na enige navraag kwam ik er achter waar de ATB Vereniging Oldebroek gevestigd is en naar een bezoek in de winter samen met Boom & Tuin Techniek was ik onder de indruk van het complex. Zo doende wilde ik wel graag mijn bedrijfsnaam aan de ATB Vereniging Oldebroek verbinden omdat het goed is om te sporten. Als ik zie wat de ATB Vereniging allemaal doet verdient de ATB financiële hulp. Ik draag ze een warm hart toe en vind het belangrijk dat er goede gelegenheid voor jong en oud is om hun sport te kunnen uitoefenen."

Schrijf reactie (0 Reacties)

zwart

WEZEP - VZK D1 mocht om 12.00 uur aantreden tegen Ormi uit Epe. De laatste wedstrijd van 2018. Na de goede wedstrijd van vorige week, had een ieder zin om weer de strijd aan te gaan. Het gevoel van hier liggen kansen overheerst en het team heeft vertrouwen!

In de eerste set startte VZK rommelig. Afspraken in achterveld werden niet nagekomen, waardoor er veel onduidelijkheid ontstond, wie pakt welke bal? De rally pass lag te scherp op het net, waardoor het onmogelijk was om een goede set up te geven. Veel servicefouten, vele ballen uit geslagen en slordige communicatie maakte dat het VZK niet lukte om het tij te keren. De eerste set ging verloren: 25-20.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

badminton80

WEZEP  –  Zaterdag 15 december stonden alweer de laatste wedstrijden van het jaar op het programma voor Amptmeijer Badminton ’80. Het eerste team Amptmeijer 1 mocht een ‘uitwedstrijd’ spelen op de vertrouwde eigen banen in de Kamphal tegen BC Veluwe 70. In verband met de blessure van Gerald van Dijk viel Cornel van Dorp nogmaals bij het eerste team in. Dit bleek succesvol, want er is uiteindelijk met 3-5 gewonnen.

De heren begonnen met hun dubbel en speelden een goede partij waarbij zij in twee sets de wedstrijd wonnen. Op de baan ernaast speelden de dames van Wezep. Zij hadden er iets meer moeite mee en kwamen in de tweede set nog dicht bij, maar dit was niet voldoende.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vh1w

WEZEP - Zaterdag 15-12-2018, de laatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft moesten de lange mannen uit Wezep tegen de huidige nr. 3, Avior uit Schalkhaar. Waarbij op de heenweg nog bijna de roofvogelvervoerder van de Arend van Go Ahead Eagles van de weg gereden werd. Op weg naar een bijzondere wedstrijd. Mede een bijzondere wedstrijd, om dat het ging om de  broederstrijd tussen de jochies Sellies. Wie heeft er een leuke zondag, een leuke Kerst, en wie zal met het schaamrood op de kaken, zondag de drempel bij pa en ma Sellies over moeten. Verder moest het vlaggenschip uit Wezep het zonder Esmoke Billy (Thomas Groothuis) in de spelverdeling doen. Gelukkig kon Rob de Bie de spelverdeling opzich nemen, hij heeft heel vroeger ook we eens wat balletjes opgegooid en deed dit zaterdag dan ook nog best aardig. Omdat de Wezepers daardoor een passer loper misten was the good old Maarten Siebelink bereid om een keertje mee te doen. Ook iemand die wel vaker het spelletje volleybal gespeeld heeft. Dit betekende dat de coach Siemen klaver de wedstrijd moest laten beginnen met 1 wissel op de bank.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WEZEP -  Het bestuur van hengelsportvereniging O en O uit Wezep roept haar leden op om maandagavond 17 december gebruik te maken van de mogelijkheid om visvergunningen te kopen.  Dit kan tussen 19.00  en 21.00 uur. De verkoop vindt plaats in het clubgebouw aan de Voskuilerdijk (naast de schaatsbaan). Onder het motto 'U vist pas met de Vispas', is het aan te raden uw vergunning voor het komende jaar 2019 tijdig in bezit te hebben.

Schrijf reactie (0 Reacties)

OWIOS

OLDEBROEK - Lange tijd leek OWIOS op weg naar een overwinning. In de slotfase moest OWIOS toch het hoofd buigen na eerst een onterechte rode kaart en vervolgens door twee doelpunten uit spelhervattingen.Lunteren was de bovenliggende partij en had verschillende kansen, maar OWIOS was in de eerste helft dodelijk effectief en zwaar tegen de verhouding in stond OWIOS met rust 2-0 voor. Al in de beginfase kreeg Thom Rijnders een enorme kans, maar alleen voor de keeper liet Herold Ponstein zijn kwaliteiten zien. De eerste aanval van OWIOS was gelijk een doelpunt. Patrick Bastiaan stuurde op rechts Hendrik Uitslag de diepte en hij legde terug op de weer herstelde Cornell Balk. Cornell Balk rondde vervolgens beheerst af en zette OWIOS op voorsprong. Doelman Herold Ponstein en de paal stonden een gelijkmaker van Lunteren in de weg. Vlak voor rust verdubbelde OWIOS de voorsprong. Hendrik Uitslag is weer de aangever en middenvelder Patrick Bastiaan schiet strak binnen en zet OWIOS op een 2-0 voorsprong.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - De uitwedstrijd tegen VRC in Veenendaal duurde net iets te lang voor VSCO’61. In de 89e en 91e minuut boog VRC een 0-1 achterstand om tot winst. Over het geheel genomen niet onverdiend, maar een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest. VSCO’61 komt al snel op voorsprong. In de negende minuut bereikt Luca Veldhoen Henk Elskamp die Rinse van der Velde in staat stelt de 0-1 te scoren. Hierna is VRC de bovenliggende partij doordat VSCO’61 niet scherp genoeg is in de duels. Het levert een kans op voor spits Ruben Rentenaar en voor Johan Mandenmaker, maar beiden missen het doel. Hierna komt VSCO’61 beter in haar spel en krijgt kansen via Luca Veldhoen en Rinse van der Velde. Beide keren weet doelman Max Kok een treffer te voorkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

veld

HATTEMERBROEK - Voor de 30e keer organiseert Cyclo ’78 Wezep haar oudejaars veldtoertocht. Een bijzonder mooie jaar afsluiting fietsen door te fietsen door de prachtige bossen en heidevelden van de Noord-Veluwe. Brede bospaden, single tracks, technische paden, korte hellingen en zelfs een stuk over de oude motorcross baan.

De afstanden die je kunt rijden zijn:

  • 30 kilometer
  • 50 kilometer

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Sliderfoto Bredewold40

OOSTERWOLDE -De sponsors van VSCO’61 hebben een mooie trip voorgeschoteld gekregen, die begon met de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Horst, aansluitend een bezoek aan het veertigjarige bedrijf Bredewold, Creatie, web & print in Wezep en daarna het eredivisieduel PEC Zwolle - Ajax. Het werd een boeiende en zeer geslaagde sponsordrieluik, die door de ruim vijftig sponsoren buitengewoon werd gewaardeerd.

VSCO’61 organiseert regelmatig interessante en leuke sponsoruitjes. De sponsorcommissie had ook dit keer weer een gevarieerd, interessant en aantrekkelijk programma samengesteld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bekerblw

OLDEBROEK - Bakkerij Jonker - Blauw Wit 1 heeft de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Hellas snel weggespoeld. Datzelfde Hellas werd donderdagavond in eigen huis met verrassende cijfers (0-3) aan de kant gezet, waardoor de Blauw Witters doorstoten naar de derde ronde van de beker. Verschillende tactische omzettingen t.o.v. de wedstrijd van afgelopen zaterdag brachten de mannen in de koude sporthal Feitenhof een zeer knappe winst. Naast dat beide teams elkaar in de competitie treffen, koppelde het lot beide teams ook in de beker aan elkaar. Na het verlies van afgelopen zaterdag hadden de mannen wat recht te zetten. De eerste set ging gelijk op tot 13-13. Bij deze stand leek zich hetzelfde wedstrijdverloop als bij de ontmoeting in de Talter te ontknopen. Hellas serveerde naar 21-13. Maar gelukkig voor Blauw Wit was daar Sjon Schipper die met een vlijmscherpe serie Blauw Wit terugbracht in de set, in combinatie met aanvallend puik werk van Martijn Westerink. Setpunten gingen nog over en weer, maar op karakter werd de eerste set gewonnen met 27-29.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OWIOS

OLDEBROEK – OWIOS speelt zaterdag haar laatste competitiewedstrijd op het eigen sportpark Bovenmolen tegen Lunteren. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer M.A. Spoon. Aankomend weekend staat alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Dit is al de 12e speelronde. OWIOS is Lunteren de afgelopen jaren vaak tegen gekomen. Vorig seizoen won OWIOS thuis vrij eenvoudig van Lunteren met 4-1 door onder andere twee doelpunten van Patrick Bastiaan. Uit moest OWIOS de punten echter terecht in Lunteren laten en verloor met 2-0. Beide ploegen zijn goed begonnen aan de 2e periode en hebben samen 7 punten uit 3 wedstrijden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - Zaterdag speelt VSCO’61 de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop uit tegen VRC in Veenendaal. De wedstrijd begint om 14:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer W. (Wesley) O’Neil. Afgelopen zaterdag wisten beide teams hun wedstrijd te winnen. VRC wist verrassend uit met 1-3 te winnen van koploper Woudenberg.  Na een zwakke start lijkt VRC de weg naar boven gevonden te hebben.  In de laatste vier wedstrijden werd tweemaal gelijk gespeeld en tweemaal gewonnen. VRC staat nu met 13 punten uit 11 wedstrijden op de tiende plaats. VSCO’61 doet het, ondanks de grote ziekenboeg, ook verdienstelijk. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen. VSCO’61 kent sowieso een goed seizoen tot nu toe. De mannen van Bülent Akar staan met 18 punten uit 11 duels op de vijfde plaats.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

darten

OLDEBROEK - Op zaterdag 29 december organiseert OWIOS haar jaarlijkse koppeldarttoernooi. De aanvang van het toernooi is 11.00 uur in de kantine op Sportpark Bovenmolen. Er is ruimte voor 64 dartkoppels welke worden ingedeeld in diverse poules. Na de poulewedstrijden wordt er een splitsing gemaakt tussen een winnaars- en een verliezersronde. Deze ronde wordt gespeeld in een knock-out systeem. Het inschrijfgeld is € 20,- per koppel en het inschrijfgeld is het prijzengeld. Naast het darten zal er tevens een verloting worden gehouden met mooie prijzen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 9802

WEZEP - Woensdagmiddag 12 december  werd in de kantine van WHC in Wezep het schooldamtoernooi gehouden. Er deden 14 teams mee van acht  scholen. Ze speelden zeven rondes.

De schaapskooi, kampioen van vorig jaar, ging lange tijd aan kop, maar in de Wegwijzer moesten ze hun meerdere erkennen. Daardoor werd de Wegwijzer verdiend kampioen.

Foto's Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)