DSCF2130

REGIO - De traditionele scootervlucht van Kring 1 (Noord West Veluwe), met als hoofdprijs een  scooter, werd gewonnen door Henk Scheffel uit Elburg. Zijn jonge doffer NL 18-1587918 was nipt de snelste van het Kringconcours van 1.821 duiven vanaf het Belgische Asse Zellik, afstand 205 kilometer. De duif werd gespeeld op eitjes. In eerste instantie dacht Henk dat hij er zes tegelijk kreeg, echter vijf van de zes van het groepje duiven doken in de gracht die pal naast het hok van Henk loopt. Na even gedronken te hebben vervolgden ze hun thuisreis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

voetbal pixabay

Het programma voor de bekercompetities in het amateurvoetbal, die in september van start gaan, wordt zoveel mogelijk intact gehouden. Ondanks de extreme droogte in Nederland van de afgelopen periode is het streven om waar mogelijk de bekerwedstrijden door te laten gaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WHC

WEZEP - Op zaterdag 18 augustus speelt WHC op sportpark Mulderssingel tegen zondag 2e klasser West Frisia uit Enkhuizen.

De aftrap is dan om 14.30 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Fittest55plus

WEZEP - Goed Bezig Oldebroek organiseert op vrijdag 21 september een fitheidstest voor 55-plussers uit Wezep of Hattemerbroek. De test is vooral bedoeld voor wie momenteel weinig beweegt en wil weten hoe het met de persoonlijke fitheid gesteld is. Of voor inwoners die meer aan beweging willen doen. De fitheidstest wordt gehouden in de Kamphal in Wezep.Woont u in Wezep of Hattemerbroek en bent u 55 jaar of ouder? Dan kunt u eind augustus een persoonlijke uitnodiging verwachten voor deze fitheidstest. In de uitnodiging vindt u meer informatie over de test en het aanmelden hiervoor. Voor inwoners van Oldebroek en de kernen daarom heen werd vorig jaar een test georganiseerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Presentatiegids2018

OOSTERWOLDE - De kersverse wethouder van sport, Bob Bergkamp, nam afgelopen vrijdag de twintigste editie van de presentatiegids van VSCO’61 in ontvangst. Dit deed hij onder grote publieke belangstelling uit handen van commissievoorzitter Colin Pelleboer. De energieke wethouder vertelde onder de indruk te zijn van het sportpark, de vrijwilligers en de vele sponsoren die verbonden zijn aan de club. De wethouder van de gemeente Oldebroek onderbrak zelfs zijn vakantie om de presentatiegids in ontvangst te nemen. Samen met zijn vriendin bezocht bij sportpark De Heughte. In zijn toespraak stelde hij zich voor en sprak hij zijn complimenten omtrent de uitstraling en organisatie uit naar de club. “Hier mogen jullie als vereniging trots op zijn. Ik heb in mijn leven veel sportverenigingen gezien, maar dit is wel heel bijzonder. De presentatiegids, die twee keer is uitgeroepen tot beste van Nederland, is daar ook een mooi voorbeeld van”, aldus de wethouder.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

badminton80

WEZEP – Met het einde van de zomervakantie voor de deur staat het nieuwe badmintonseizoen op het punt van beginnen. Vanaf woensdag 22 augustus wordt er bij Amptmeijer Badminton ’80 weer gebadmintond. Jong en oud kunnen hun rackets weer uit de kast halen en een shuttle komen slaan bij Badminton'80 in de Kamphal te Wezep. Lijkt het jou leuk om ook eens te gaan badmintonnen? Dan ben je van harte uitgenodigd om mee te gaan spelen! Amptmeijer Badminton ’80 is een vereniging waar gezelligheid en sportiviteit hand in hand gaan. Er wordt speeltijd aangeboden voor jong en oud, recreanten en competitiespelers. Er is altijd een groep waar je bij kunt aansluiten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Heuvelruiters

WEZEP - Op woensdag kwam Faye Reintsema namens de Heuvelruiters voor het eerst aan de start in de klasse L2 dressuur. Dit debuut vond plaats op het concours in Balkbrug. In de eerste proef werd een 1e prijs gewonnen met een score van 190.

In de tweede proef behaalde de combinatie een 2e prijs met 186,5 punten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

team reservekampioen

WEZEP - Op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus werden de Gelderse Kampioenschappen voor paarden verreden in Steenderen. Franciska van ’t Ende mocht hier met haar paard Hot Girl aan start komen in het B springen en de L1 dressuur. In het springen werd de eerste rit foutloos afgelegd en in de barrage wiste de combinatie ook foutloos te blijven. Ze ontvingen 77,5 punten voor stijl. De 3e prijs en een ticket voor het NK mocht hiervoor in ontvangst genomen worden. De combinatie deed ook hele goede zaken in de dressuur. Op vrijdag wisten ze zich als 3e te plaatsen voor de finale van zaterdag. Daar deden ze er nog een schepje bovenop. De proef werd beoordeeld met een score van 197 en 201 punten en hiermee schreven zij het Gelders Kampioenschap klasse L1 op naam. Dus ook in de dressuur ziet men deze combinatie terug op het NK.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Winnaar BET 2017 DOS Kampen

OOSTERWOLDE - Het Berend Elzerman Toernooi, het oudste en langst bestaande toernooi van de Noordwest Veluwe vindt vanaf zaterdag 18 augustus voor de 37ste keer op sportpark De Heughte in Oosterwolde plaats. Er is de laatste weken door vele vrijwilligers hard gewerkt op het sportpark om alles in gereedheid te brengen voor de aftrap. Het gewaardeerde toernooi is al decennialang de opmaat naar de competitie. Tegelijkertijd is het voor de vele belangstellenden meestal de eerste kennismaking na de vakantie met de veelal vernieuwde selectie van hun favoriete eerste elftal. De BET-commissie streeft altijd naar een aansprekend deelnemersveld en een aantrekkelijke opzet van het toernooi voor toeschouwers en sponsors. Daar lijken ze ook dit jaar weer in geslaagd door voort te borduren op de succesvolle editie van 2017.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

team heuvelruiters

WEZEP - In Steenderen werddit weekend het Gelders Kampioenschap verreden. Yasmin Westerink wist in de klasse B cat. DE het Kampioenschap op naam te schrijven. Ze behaalde met haar pony Coelenhage’s Happy Hour een mooie score van 73%. In de klasse M2 cat. DE wist de amazone reservekampioen te worden. Daar behaalde ze met de pony Cappucino Royale een score van 65,66%. Yasmin mag met beide pony’s door naar het NK. Deze zal op 25 augustus verreden worden.

Olivia Braaksma kwam op het kampioenschap uit in de klasse L cat. DE springen. Met haar pony Sara Fortuna wist ze een 5e prijs te winnen. Ook deze combinatie zien wij terug op het NK.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Heuvelruiters

WEZEP - Mathijs Bastiaan reisde zaterdag af naar het springconcours in Nijkerkerveen. Dit ter voorbereiding op het Gelders Kampioenschap volgende week. Met zijn paard Egon HBC kwam hij in de klasse M en Z uit. In de klasse M behaalde de combinatie een 6e prijs.

Afgelopen dinsdag had Jose Bosman een dressuurwedstrijd in Zeewolde op het programma staan. Samen met haar Aristocraat had ze haar debuut in de klasse L2. De eerste proef was goed voor 188 punten en een 3e prijs. In de tweede proef werd 193,5 punten gescoord en daarmee een 2e prijs.

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1190299

't HARDE - De warmbloedpaardenfokvereniging Oldebroek en omstreken organiseert op zaterdag 25 augustus alweer de 73ste Fokdag en Concours Zwaluwenburg, een groot Tuigpaard- en Hackneyconcours. Op deze dag zal er gestreden worden om het Nederlands Kampioenschap Tweejarige Tuigpaard hengsten aan de hand. De dag start met de keuringen van de fokdag om 8.30 uur. Het concours start om 11.00 uur met om ongeveer 14.00 uur de start van de kampioenschappen. Rond 17.00 uur zal het programma ten einde zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

duif1

HATTEMERBROEK -  PV De Vriendschap organiseert dinsdag  7  augustus de' Promotiedag Duivensport'. Iedereen is vanaf 11.00 uur van harte welkom op dze promotiedag die zal plaatsvinden aan de Zwaluwstraat in Hattemerbroek. Kinderen kunnen zich de hele dag vermaken in speeltuin “de Vogelenzang”. Er zal een internetverbinding gemaakt worden vanaf het duivenhok naar de speeltuin zodat via een scherm de duiven gevolgd kunnen worden tot op het hok.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Uitnodiging uitreiking presentatiegids2018

OOSTERWOLDE - De nieuwe wethouder van sport van de gemeente Oldebroek, Bob Bergkamp, neemt vrijdag 10 augustus het eerste exemplaar van de presentatiegids voor het seizoen 20118-2019 van VSCO’61 in ontvangst. Dat doet hij uit handen van commissievoorzitter Colin Pelleboer. De presentatiegids heeft dit jaar als thema: ’Gezondheid’. In dat kader zal Kljell Aink namens ABC fitness iets vertellen over een gezonde levensstijl en hoe dit toe te passen in het dagelijks leven. Bob Bergkamp is namens ABO sinds juni wethouder in het nieuwe college van de gemeente Oldebroek. Daarvoor was hij woonachtig in en ook politiek actief in Breda. Hij onderbreekt zijn vakantie, die hij gebruikt om te verhuizen naar Oldebroek, om de nieuwe presentatiegids in ontvangst te nemen. VSCO’61 is hem daarvoor zeer erkentelijk en verheugt zich op de kennismaking en ontvangst.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - Voor het aankomende voetbalseizoen is VSCO’61 nog op zoek naar versterking van de technische staf voor het tweede elftal. Specifiek gaat het om een assistent-scheidsrechter en een tweede leider, die bij voorkeur ook taken vervuld als assistent-trainer en verzorger.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

37906875 6107738382061 1419287855817031680 n

OLDEBROEK - In september start Bootcamp Oldebroek met een nieuw 12 weken fitprogramma, waarbij in groepsverband ieder individu wordt begeleid naar een fitter, sterker, gezonder en slanker lichaam. Je krijgt de optimale begeleiding in training en voeding. Zo wordt er een individueel intakegesprek afgenomen om te bekijken wat je doelen zijn en op basis daarvan ook een persoonlijk voedingsschema samengesteld. De trainingen zijn intensief, maar zeer effectief en gemakkelijk op eigen niveau te bepalen. Het groepsgevoel motiveert je om net even dat kleine beetje extra te geven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

003 DAKAR 2019 IMG 5236

OLDEBROEK – Het Rainbow Truckteam doet 2019 wederom mee aan de Dakar Rally. Na de deelname Dakar 2018 en de service verlening in de Morocco Desert Challenge rally 2018 was het even stil rond het team. Maar dat betekent niet dat er achter de schermen niets is gebeurd. Er wordt juist door het team hard gewerkt om de organisatie voor de deelname aan editie van Dakar 2019 te realiseren. Het Rainbow Truckteam is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een team met twee trucks, een eigen service truck en een 4x4 wagen voor snelle service in de rally’s .

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - De KNVB heeft het bekerprogramma van de eerste selectie bekend gemaakt. Dat ziet er als volgt uit.

1 september 2018     14.30 uur      CVVO - VSCO’61
8 september 2018     14.30 uur      VSCO’61 - WVF
15 september 2018   14.30 uur      VSCO’61 - Go Ahead Kampen

Schrijf reactie (0 Reacties)

2018 07 27 EVB 3956

WEZEP - Het nieuwe bestuur van de Businessclub WHC heeft de taken onderling verdeeld en is, onder leiding van voorzitter Henk Bultman, met frisse moed en vol vertrouwen begonnen aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Na het opstappen van eerst Hennie van de Worp en Dick van Boven en later van Gerrit van Bruggen en Ramon Olaria hebben oud-WHC-voorzitter Henri van Beek en Jan van Ommen, oud-voorzitter van de Businessclub WHC, een plan de campagne gemaakt voor een nieuw bestuur. De twee ereleden waren succesvol en slaagden er snel in een nieuw en enthousiast bestuur te formeren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Sliderfoto Afscheidswedstrijd Teun

OOSTERWOLDE - Met een speciaal voor hem georganiseerde afscheidswedstrijd op sportpark De Heughte heeft Teun van Dorp een punt gezet achter zijn actieve loopbaan van 50 jaar als voetballer in competitieverband. Zijn zesde elftal speelde tegen een gelegenheidsteams van oud-elftalgenoten, spelers van het 45+-voetbal, zijn zonen, zijn dochter en schoonzoon en de gezellige avond werd afgesloten met een barbecue. Op zijn tiende werd Teun lid van VSCO’61, waar hij de diverse jeugdelftallen doorliep en aansluitend speelde in het vierde en het vijfde elftal. Het langst speelde hij echter in het zesde elftal. Maar liefst 35 jaar maakte hij deel uit van het keurkorps van leider Henk van Asselt, waarmee hij tweemaal kampioen werd. Nu hij op zestigjarige leeftijd heeft besloten te stoppen met competitievoetbal betekent dit dat hij maar liefst 50 jaar onder auspiciën van de KNVB heeft deelgenomen aan reguliere competities. Een prestatie waarvan het de vraag is of er ooit nog iemand binnen VSCO’61 deze zal overtreffen, de kans is klein.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)