taal

NUNSPEET - Op 10 juni 2014 is het boek 'Wie Nunspeet zegt, zegt Van Vloten'. De sage van het Ronde Huis verschenen. Om de publicatie te ondersteunen gaat de schrijver een zestal wandelingen organiseren in het Ronde Huisgebied.

Het doel van deze wandelingen is om iets meer te vertellen over de activiteiten van de Vennootschap, de broers Van Vloten en de geschiedenis nadat Van Vloten het Ronde Huis heeft verlaten. De sage van het Ronde Huis zal niet het hoofdbestanddeel van de wandeling vormen, maar zal op bepaalde locaties wel ter sprake worden gebracht.

De wandelingen zijn kostenloos. Er gaan echter wel slechts tien deelnemers per keer mee, dit om het beheersbaar te houden. Sommige locaties zijn smal en druk bezocht door fietsers, en grotere groepen zullen dan een veiligheidsrisico met zich meebrengen. Deelnemers dienen zich ook van tevoren aan te melden. Dit kan via het volgende e-mail adres: rondehuiswandeling@mail.com Vermeld de gewenste datum en het aantal personen. Indien de wandeling voor die datum vol is, wordt een andere datum voorgesteld. U kunt zich ook aanmelden via Facebook: www.facebook.com/schrijverwilmar De inschrijving sluit een dag voordat de wandeling zal plaatsvinden.

Wilmar Taal: 'De wandelingen worden op de volgende data georganiseerd: 19 juli, 26 juli, 5 augustus, 9 augustus, 16 augustus en 23 augustus. We verzamelen om 13.00 uur onder de uitkijktoren bij het Transferium. De wandeling zal ongeveer twee tot twee en een half uur duren. Omdat sommige delen over onverharde weg zullen gaan, raad ik u aan goede wandelschoenen aan te trekken. Neem ook voldoende water mee. De wandeling eindigt bij het Transferium. Geïnteresseerden kunnen bij mij eventueel een boek kopen. Anders hebben Osinga en Bruna in het dorp nog wel enkele exemplaren liggen. Als u het boek al gekocht hebt en u wilt het gesigneerd hebben, dan doe ik dat graag.'

De wandeling zal de geschiedenis van het gebied belichten. Hierbij moet u denken aan bosbouwactiviteiten, verkoop van grond, de bouw van het Ronde Huis, het smalspoor en nog zichtbare bosbouwtechnieken. Op bepaalde locaties zal ook nader ingegaan worden op de 'vreemde verhalen' en de visie van de auteur daaromtrent uiteenzetten.

W.B.J. Taal, Wie Nunspeet zegt, zegt Van Vloten. De sage van het Ronde Huis, 388 pagina's, geïllustreerd, ISBN 9789048432103 € 20,95 Overal verkrijgbaar, te bestellen bij uw eigen boekhandel of via één van de vele webshops.

www.freemusketeers.nl

http://wilmartaal.webklik.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment