DSC 0050

Voor kinderen van drie en honderddrie

ELBURG – Gezelligheid! Dat is het belangrijkste ingrediënt van de Elburger Vestingdagen. Op de woensdagen 23, 30 juli & 6, 13 en 20 augustus kan jong en oud zich weer prima vermaken binnen de stadsmuren van Elburg.

Ook dit jaar worden de Elburger Vestingdagen weer een waar kinderfeest. Op alle woensdagen is er namelijk weer de traditionele kleedjesmarkt. Aan de Bloemstraat en De Ledige Stede kunnen kinderen hun oude speelgoed, te klein geworden kleding, spulletjes van zolder, zelfbeschilderde bloempotjes en ander prullaria verkopen. De kleintjes kunnen ondertussen eindeloos rondjes draaien in de draaimolen op de Vischmarkt. De kleedjesmarkt is voor de kinderen bedoeld en deze kunnen worden uitgespreid vanaf 08.00 uur 's morgens.

Elke woensdag is er vermaak voor de kinderen:

Woensdag 23 juli – Clown Carlo

Woensdag 30 juli en 06 augustus – schminken

Woensdag 13 augustus – kindervoorstelling 'Always Joy'

Woensdag 20 augustus – piratenshow door Michel van't Ende

Maar de Vestingdagen zijn leuk voor alle leeftijden. Wat te denken van de jaarlijkse en oergezellige braderie. De kramen staan dit jaar binnen de stadsmuren zodat u om de zoveel meter tegen een geweldige aanbieding loopt. De braderie staat opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur, ook zijn de vele winkels geopend zijn tot 18.00 uur. Maar Elburg Vesting biedt nog veel meer vertier tijdens de Vestingdagen. Wat dacht u van een gezellig terrasje in het centrum bij één van de horeca gelegenheden in de eeuwenoude vesting, genieten van een lekker koud drankje en natuurlijk mensen kijken. U kunt meevaren met een ouderwetse botter (reserveren bij de kraam aan de haven) en met de grote rondvaartboot (kaarten verkrijgbaar bij de boot aan de havenkade). En wat dacht u van die eeuwenoude geveltjes en idyllische plekjes een genot voor het oog. Of wilt u liever cultuur snuiven in Elburg Vesting? Bezoek dan één van de vele musea die Elburg u te bieden heeft; Museum Elburg, de Sjoel, het nationaal Orgelmuseum, de Botterwerf en de Smederij of de Kazematten; ieder museum is een belevenis op zich.

Iedere woensdag gratis zomerconcerten in de Grote Kerk te Elburg door het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim & Wilbert Magré. Het publiek kan genieten van o.a. Negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen. Ook zal Wilbert Magré het beroemde Quelhorst orgel bespelen. De optredens vinden plaats op alle vier de Vestingdagen in de Grote Kerk, aanvang 11.00 uur en de toegang is gratis.

De woensdagavonden staan ook in het teken van muziek:
23 juli - Smartlappenkoor
30 juli - coverband Simpel Zat
06 augustus - Willems Onemanshow
13 augustus – jazzband 'What's Up Doc Band
20 augustus - Bassie's Eetcafé On-Tour

Kermis aan de haven in Elburg. Ook dit jaar zal van woensdag 30 juli t/m woensdag 06 augustus weer kermis zijn aan de loswal welke u vind aan de haven in Elburg. Kortom, de Vestingdagen zorgen voor veel vertier en gezelligheid in Elburg, voor jong en oud is er voldoende te beleven.

Parkeren kunt u gratis op de parkeerplaatsen bij de ingang van de stad, op 3 min. loopafstand van het winkelcentrum.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment