De Haere-2

'T HARDE - Zin om er op uit te trekken? Ga dan mee met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen! Hij heeft een heel afwisselend wandelarrangement samengesteld met de buren van natuurterrein de Haere op 23 juli en 13 augustus. Deelnemers worden ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee met verse cake bij rustpunt de Oase in 't Harde. Hierbij wordt ook getrakteerd op een fraai uitzicht op allerlei dieren. Er zijn onder andere lama's, kangoeroes en hertjes, en de eigenaar is graag bereid daarover zijn verhaal te doen. Na dit verwenmoment wordt het tijd voor een wandeling.

De Haere
De boswachter neemt de deelnemers mee naar De Haere waar zo'n twee uur gewandeld zal worden. De Haere is een interessant stuifzandgebied met een lange geschiedenis. Er groeien hier zeldzame mossen die in Nederland bijna nergens anders voorkomen. En De Haere is het leefgebied van een kudde Veluwse heideschapen. Ook de zandhagedis, de vleermuis en de boommarter voelen zich hier op hun gemak. En wie weet vliegt er een tapuit, klapekster of grauwe klauwier over. Deze vogelsoorten zijn kenmerkend voor stuifzand en heide. De boswachter vertelt graag wat de natuur hier te bieden heeft. Na de wandeling staat een bezoek aan Ampies Berg op het programma.

Ampies Berg
Deze unieke tuin, waar mensen uit het hele land naar toe komen, moet iedereen met eigen ogen gezien hebben. Op de "berg" van 15 meter hoog is een collectie van meer dan 1000 verschillende bloemen en planten in een fantasievol aangelegde tuin te bewonderen. De deelnemers worden hier ontvangen met koffie of thee, en mogen op eigen gelegenheid de tuin bezichtigen. Dat is meteen een mooie gelegenheid om een zelf meegebrachte lunch te nuttigen.

Praktische informatie
Data: 23 juli en 13 augustus. Start om 9.30 uur. Einde om circa 13.00 uur. Deelname: € 13,00 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 8,00. Deze prijs is inclusief 2 x koffie/thee en entree tot Ampies Berg. Zelf een lunchpakketje meenemen. Startlocatie: Verlengde Vaarbekerweg 5, 8084 PV 't Harde. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: John ter Horst, tel.06 51 381 453.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment