1374099 168487266687302 352180076 n

ELBURG - De Veldman Brothers, de viermansband rond de broers Gerrit en Bennie Veldman, werd in 2004 opgericht en mag zich al jaren tot de nationale bluestop rekenen. In 2011 ontving de band de Dutch Blues Foundation Award voor beste band en dat is slechts één van een indrukwekkend aantal onderscheidingen en nominaties, die hen in de loop der jaren ten deel mochten vallen. De beide "bloodbrothers" treden daarnaast ook regelmatig op als duo, in eerste instantie op regionaal niveaubij o.a. enkele radiostations. Maar na het optreden in 2013 op de afscheidsparty van het tijdschrift Block en de vele enthousiaste reacties besluiten Gerrit en Bennie ditproject vastevorm te geven en zo ontstaat The Veldman Brothers Stripped. Na wat zoeken en experimenteren werd het juiste geluid gevonden: authentieke Delta blues in een modern big city jasje. Op 11 juli zijn ze te horen in muziek- en eetcafé Woodies in Elburg.

Gerrit zingt, speelt ( slide) gitaar en geeft daarnaast stevig het ritme aan op zijn footstomp; Bennie zingt, speelt bluesharp en toetsen, waar naast het vertrouwde Hammond geluid ook Rhodes, Wurlitzer en Piano klanken aan worden toegevoegd. Het repertoire bestaat uit 'uitgeklede' versies van 'The Veldman Brothers' nummers, aangevuld met Delta blues klassiekers van onder andere Mississippi Fred McDowell en Robert Johnson, waarbij ook uitstapjes naar Texas, de Westcoast en Chicago niet geschuwd worden.

The Veldman Brothers Stripped voelen zich overal thuis, zo staan ze inmiddels in degrotere zalen als support act voor o.a.Ian Siegal en Ben Prestage. Natuurlijkzijn ze ook te boeken voor kleinere kroegen en intieme feesten. Ook huiskamerconcerten worden niet uit de weg gegaan. Momenteel loopt de agenda aangenaam vol!

Voor The Veldman Brothers Stripped geldt het motto: Blues & Roots, Straight From The Heart!

Aanvang 21.30 uur en de toegang is gratis !!!

Kom wel op tijd, want vol is vol.

www.woodies-elburg.nl

https://www.facebook.com/eetcafewoodies

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment