Ysaline

ELBURG - De 17-jarige Khiengdao uit Tailand en de 18-jarige Ysaline uit Franstalig België komen 18 augustus naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. Beiden hebben erg veel zin om komend schooljaar kennis te maken met het Nederlandse gezinsleven, hier naar de middelbare school te gaan en onze cultuur te ervaren. Zij zoeken met spoed een gastgezin in de regio Elburg, dat het leuk vindt om vanuit huis kennis te maken met de Thaise of Belgische cultuur. Khiengdao blijft een schooljaar in Nederland, Ysaline tot de kerstvakantie.

Khiengdao: "ik houd veel van tekenen en sporten als basketbal en volleybal. Ik zit al twee jaar in het blauwe team van volleybal. Verder kook ik graag Thaise gerechten, speel ik gitaar en doe ik aan streetdance. Na school oefen ik regelmatig voor wedstrijden. Het lijkt mij fantastisch om op uitwisseling te gaan naar Nederland en de gehele cultuur, mensen en levensstijl te ervaren."

Ysaline: "Ik hou enorm van paardrijden. Met mijn vader ga ik dan ook vaak in de Ardennen paardrijden, het is een groot deel van mijn leven! Naast paardrijden zit ik ook op gitaarles en iedere woensdag ga ik naar tekenles. Ik ben heel vriendelijk en ik lach de toekomst tegemoet. Ik hoop dat ik mijn gastgezin snel mag ontmoeten!"

Buitenlandse studenten die deelnemen aan het High School Holland programma gaan hier naar de middelbare school en maken deel uit van een Nederlands gezin. Zij leren hoe het is om te leven en wonen in Nederland. Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om ook hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven. U draagt bij aan een onvergetelijke ervaring voor uw gezin, maar ook voor de student die zijn/haar eigen horizon enorm verbreedt. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een regiocoördinator van Travel Active. Hebt u interesse maar hebt u slechts enkele weken plek in huis? Dan kunt u aankomstgezin worden zodat de student alvast naar Nederland kan komen en de eerste weken wordt opgevangen. Travel Active zoekt dan verder naar een vast gezin voor de rest van de periode.

Meer informatie

Wilt u een van de meiden een Nederlands thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op Angela van het High School Holland team van Travel Active, tel. 0478-551900 of e-mail: highschoolholland@travelactive.nl. Op de website www.travelactive.nl/high-school-holland is meer informatie te vinden en stellen Khiengdao en Ysaline zich alvast voor.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment