welkom

HARDERWIJK - Stichting Veluwe Portaal, ROC Landstede en diverse ondernemers uit de regio hebben de handen ineen geslagen voor het project HOSPITALITY4YOU: een innovatief samenwerkingsconcept op het domein van toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd op de Noord Veluwe. De focus van het project is het ontwikkelen van een (toekomstbestendige) opleiding voor talentvolle MBO-studenten. Door stagiaires een kijkje in de keuken te laten nemen bij meerdere bedrijven, worden zij allrounders met een brede kennis, waardoor ze voor werkgevers aantrekkelijker worden. Op deze manier willen de werkgevers bereiken dat talentvolle vakmensen voor de sector kiezen en behouden blijven!

Opleiding

De opleiding, die wordt ontwikkeld in samenwerking met o.a. Dolfinarium, Hotel Baars, Dutch Golf Hattem, Mennorode, Center Parcs De Eemhof en Hotel Landgoed Het Roode Koper, is een verkort niveau 3 BBL-traject (Beroeps Begeleidende Leerweg). Deze is bedoeld voor studenten van 18 jaar en ouder en duurt 2 in plaats van 3 jaar.

Leren in de praktijk

Net als bij een regulier BBL-traject, ligt het accent op leren in de praktijk. Studenten die deelnemen aan de opleiding werken 4 dagen per week bij een leerbedrijf om werkervaring op te doen en brengen 1 dag per week op school of binnen één van de andere leerbedrijven door. Wat het opleidingsprogramma uniek maakt, is dat de student tijdens deze 2 jaar dus concrete werkervaring op doet bij verschillende deelnemende bedrijven. De opzet van het project is dusdanig dat de ondernemers uiterst gemotiveerde kandidaten binnen het bedrijf kunnen verwelkomen. Selectie gebeurt aan de hand van een assessment door zowel het leerbedrijf als de school.

Deelnemen aan het project

Gestreefd wordt naar een start van de opleiding in oktober 2014. Het is voor ondernemers nog mogelijk te participeren in het project. Zij kunnen contact opnemen via www.veluweportaal.nl. Van ondernemers wordt een bijdrage in uren gevraagd. Voor de algehele financiering is een subsidieaanvraag ingediend bij de Provincie Gelderland.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment