Per 1 januari worden de gemeenten en zorgverzekeraars verantwoordelijk voor veel zorg die nu nog vanuit de Awbz wordt geregeld. Veel gemeenten en zorgverzekeraars weten niet precies wat er op hun af gaat komen. Laat uw gemeente en/of zorgverzekeraar weten welke zorgvraag zij van u kunnen verwachten. Vul de voorbeeldbrief aan met uw persoonlijke gegevens en stuur deze op naar uw eigen gemeente en/of zorgverzekeraar. Daarmee geeft u uw nieuwe loket de gelegenheid zich eerder voor te bereiden op uw persoonlijke zorgvraag.

Welke zorg gaat waar naar toe

Per 1 januari worden de gemeenten verantwoordelijk voor de begeleiding en kortdurend verblijf van volwassenen. Ook alle zorg voor de jeugd tot 18 jaar gaat over naar de gemeenten, behalve de verpleging en intensieve kindzorg. Dat betekent dat de gemeenten vanaf 2015 de zorg over gaan nemen die nu vanuit de Awbz wordt georganiseerd plús de hele jeugd-ggz die nu door de zorgverzekeraars wordt betaald.

Zorgverzekeraars worden straks verantwoordelijk voor de verpleging en de verzorging voor mensen met een lichamelijke beperking.

Wil u weten hoe de zorg verandert? Lees dan verder bij Wat verandert de komende jaren?

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment