ZWOLLE - Twee weken geleden zijn op last van de brandweer de golfkarren van Isala uit de roulatie genomen. Het opladen en stallen van de golfkarren mocht niet in de passage plaatsvinden in verband met brandgevaar.
Bezoekers, patiënten en vrijwilligers vonden het erg jammer dat de golfkarren niet meer mochten worden ingezet. De extra service werd meteen gemist. Daarom is het Facilitair bedrijf in goed overleg met de brandweer op zoek gegaan naar een tijdelijke voorziening en een structurele oplossing.

In de piekuren
De structurele oplossing is een nieuw te bouwen oplaadplaats bij parkeerterrein P1. Deze oplaadplaats moet dus nog gerealiseerd worden, maar de verwachting is dat hij in oktober in gebruik genomen kan worden. Tot die tijd wordt het als volgt opgelost. Vanaf donderdag 19 juni rijdt er weer een golfkar van 9.00 tot 11.30 uur en van 13.00 tot 15.30 uur. Dit zijn de piektijden waarop Isala de meeste patiënten en bezoekers ontvangt. Het is helaas niet mogelijk om de golfkar al een volledige dienst in te zetten, omdat deze daarvoor tussentijds moet worden opgeladen. Dat opladen mag echter niet plaatsvinden in de passage.

Blijven zoeken naar mogelijkheden
Als straks de nieuwe oplaadplaats klaar is, rijdt er zoals vanouds weer continu een golfkar. Roel Nagelmaeker, manager Facilitair bedrijf: 'Wij realiseren ons dat dit niet ideaal is. Maar met deze tijdelijke oplossing komen wij tegemoet aan de wens van zowel patiënten, bezoekers als afdelingen om de golfkar zo snel mogelijk weer in gebruik te nemen. Uiteraard met oog voor de veiligheidsvoorschriften, en we blijven zoeken naar mogelijkheden om voor oktober de rijtijden te verlengen.' ​

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment