ROND

NUNSPEET - Op zaterdag 21 juni 2014 om 14.00 uur zal het boek Wie Nunspeet zegt, zegt Van Vloten; de sage van het Ronde Huis worden gepresenteerd in de locatie van de Heemkundige Vereniging Nuwenspete aan de Elburgerweg 11 te Nunspeet. U bent van harte uitgenodigd om bij deze gebeurtenis aanwezig te zijn. Frank van Vloten weet de gemoederen in Nunspeet, zelfs vierentachtig jaar na zijn overlijden, nog flink bezig te houden. Er gaan buitensporige verhalen rond over wat hij in het Ronde Huis allemaal heeft uitgevoerd: het houden van een bordeel, het uitvoeren van occulte rituelen en uiteindelijk ook het vermoorden van prostituees.

De werkelijkheid lijkt een stuk minder sensationeel, maar het biedt ons wel een uniek beeld hoe een sage in de twintigste eeuw kan ontstaan. De elementen van het verhaal zijn grotendeels aanwezig, alleen niet gelijktijdig. Wie Nunspeet zegt, zegt Van Vloten toont aan hoe roddel, historische interferentie en culturele variabelen uiteindelijk leiden tot een verhaal dat prima thuis hoort op de afdeling 'thrillers', maar niet op de afdeling 'geschiedenis'.

Het boek is overal verkrijgbaar voor € 20,95. Het is een paperback uitgave, 388 pagina's met ISBN 9789048432103.

Na de presentatie krijgt u de gelegenheid om de auteur vragen te stellen. Geïnteresseerden kunnen na de presentatie het boek ook bij de auteur kopen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment