ZWOLLE – Op zaterdag 21 juni is er een open dag op alle vestigingen van het Luzac College en Luzac Lyceum in Nederland, ook in Zwolle. Luzac staat al bijna 30 jaar voor particulier voortgezet onderwijs op topniveau, waarbij kleinschaligheid en persoonlijke aandacht vooropstaan. Luzac is er voor enthousiaste brugklassers, teleurgestelde gezakten en ambitieuze leerlingen die houden van effectief onderwijs als voorbereiding op hun vervolgstudie. Leerlingen kunnen zowel een volledig onderwijsprogramma volgen op vmbo-t, havo en vwo niveau (Lyceum), als examen doen in afzonderlijke vakken of (eventueel versneld) in het volledige profiel (College). De open dag op 21 juni is speciaal voor kinderen en ouders die willen kennismaken met Luzac.

'Leren wordt leuk als je succes hebt'

Het onderwijsbeleid van Luzac is uniek in vergelijking met andere scholen. "Leren wordt leuk als je succes hebt. Als je hard werkt en resultaat boekt. Dat is precies wat op Luzac gebeurt", zegt de rector van Luzac. "Omdat de groepen klein zijn, krijgen leerlingen in de les veel aandacht. Daarnaast krijgen ze een mentor toegewezen die ze intensief begeleidt. Als ze moeite hebben met een vak, krijgen ze extra hulp in de vorm van steunlessen en hulp bij het bestuderen van de stof. We helpen leerlingen met plannen en met het kiezen van de juiste leeraanpak. Studieresultaten staan voorop."

Luzac College: slagen voor je examen

Sommige leerlingen hebben de ambitie om versneld examen te doen (2-jaar-in-1), anderen hebben extra begeleiding nodig bij het bestuderen van de lesstof. Persoonlijke begeleiding, aandacht en een gestructureerde leeromgeving maken het verschil. Bij het Luzac College halen leerlingen in 1 jaar een vmbo-t-, havo- of vwo-diploma. De kans van slagen is groot, omdat er door gespecialiseerde docenten wordt lesgegeven aan kleine groepen. Het is tevens mogelijk om deelcertificaten te halen.

Luzac Lyceum: van brugklas tot diploma

Brugklassers of leerlingen die halverwege hun opleiding van school wisselen, zoeken een leuke, veilige school waar ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Luzac biedt deze plek.

Het Luzac Lyceum heeft een volledig onderwijsprogramma op vmbo-t-, havo- en vwo-niveau. Er zijn kleine klassen en er is intensieve (studie-)begeleiding. Daardoor is er veel aandacht voor elke leerling en is hulp vragen heel makkelijk. Daarnaast worden er met regelmaat leuke activiteiten georganiseerd buiten het gewone onderwijs om. Het Luzac Lyceum bevindt zich op dezelfde locatie als het College: de Dokter Stolteweg 70-74 in Zwolle. Luzac Zwolle zal in de loop van het komende schooljaar verhuizen naar een locatie op loopafstand van het station.

Geen huiswerk

Bij Luzac Lyceum maken leerlingen hun huiswerk op school, onder toezicht in de studiezaal. Komt de leerling thuis, dan is er alle tijd voor andere hobby's of sport. Een schooldag duurt van negen tot vijf uur.

Open dag

De open dag vindt plaats op zaterdag 21 juni, van 11.00 tot 14.00 uur aan de Stationsweg 1, 8011 CZ in Zwolle. Kijk voor meer informatie op www.luzac.nl/open-dag

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment