technisch personeel

REGIO - Uit onderzoek van Research Centrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt blijkt dat er jaarlijks 30.000 extra technici nodig zijn om in de groeiende behoefte te voorzien. Het aantal technici in Nederland neemt toe, maar de groei gaat niet snel genoeg. Op de Noord-Veluwe wordt al op verschillende manieren samengewerkt om meer scholieren, studenten en werknemers te interesseren voor een technische loopbaan. Techniek is namelijk een belangrijkrijke pijler voor de regionale economie. Om de activiteiten te bundelen, te versterken en uit te breiden, slaan de verschillende partijen op de Noord-Veluwe de handen ineen met een regionaal Techniekpact.

Het Techniekpact is een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en de overheid om het dreigend tekort aan technisch personeel te voorkomen. De betrokken partijen hebben vorig jaar al een nationaal Techniekpact gesloten. Het pact omvat 22 landelijke acties en de vorming van Techniekpacten per regio. De sleutel voor succes ligt namelijk in de regio's.

Programma

De samenwerkende organisaties binnen het Techniekpact Noord-Veluwe hebben een actiegericht programma. De projecten zijn ontstaan uit vragen van de diverse sectoren van de arbeidsmarkt waarin techniek een belangrijke plaats heeft, zoals zorg, energievoorziening, industrie, ICT, bouw, voedselproductie, transport en logistiek. De projecten volgen drie actielijnen: kiezen, leren en werken.

Het eerste streven is dat meer leerlingen kiezen voor een technische opleiding. Het tweede dat meer leerlingen en studenten met een technisch diploma ook aan de slag gaan in een technische baan. Het derde dat mensen die al werken in de techniek, ook behouden blijven in hun vakgebied.

Ondertekening

In het Techniekpact Noord-Veluwe werken de gemeenten van de regio onder meer samen met VNO-NCW, Veluwe Portaal, Landstede, Platform Onderwijs Arbeidsmarkt (POA), De Techniek Academie, Platform Techniek en Provincie Gelderland.

Voorbehoud

Een aantal jaren is gedacht dat we binnenkort iedereen nodig zouden hebben op de arbeidsmarkt: beleid was gericht op 'Fit for work' voor na de 'dip'. Recent onderzoek toont aan dat er tot 2020 in vele beroepsgroepen een overschot is door de effecten van de recessie en het langer doorwerken.

Vanwege de steeds wisselende koersen in de arbeidsmarktprognoses wil de Noord-Veluwe vasthouden aan de ingezette lijn. Passend bij onze regio is dat: uitgaan van je kracht als slimme toepassers in de techniek (in de meest brede zin) en de zorg (in de volle breedte. Daar zijn we als regio goed in. Het doortrekken van een lijn geeft meer duidelijkheid dan je te laten leiden door de wisselende koersen van onderzoeken.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment