ZWOLLE - Het Nederlands Symfonieorkest brengt in haar laatste concert van het seizoen een waar cellospektakel met Brahms 3. De idyllische Derde Symfonie van Johannes Brahms wordt gedirigeerd door de talentvolle Nederlandse dirigent Antony Hermus. Aan zijn zijde staat de Duitse cellovirtuoos Julian Steckel. Hij zal maar liefst twee solowerken op één avond spelen. Een romantisch zomeravond concert dat wordt uitgevoerd in Zwolle op 12 juni om 20.15 uur.

Na zijn indrukwekkende debuut vorig seizoen, keert dirigent Antony Hermus terug bij het Nederlands Symfonieorkest. Ditmaal staat de Derde Symfonie van Brahms op het programma. "Brahms schreef zijn derde symfonie tijdens een zomers verblijf in Wiesbaden", aldus chef-dirigent van het Nederlands Symfonieorkest, Jan Willem de Vriend. "Als je goed luistert, hoor je de ruisende bossen, fluisterende insecten en stromende beekjes." Ook het symfonisch gedicht 'Levenzomer' van de Nederlandse componist Johan Wagenaar staat deze avond op het programma. Kortom; een bijzonder concert voor een perfecte zomeravond.

De Nederlandse dirigent Antony Hermus neemt de muzikale leiding op zich. Hij keert na zijn indrukwekkende debuut van vorig seizoen (bij het concert Sibelius 2), terug bij het Nederlands Symfonieorkest. Hermus is tevens actief als muzikaal directeur van de opera en als chef-dirigent van het symfonieorkest in het Duitse Dessau. Europese orkesten en operagezelschappen staan tegenwoordig voor hem in de rij. Niet voor niets is hij al meerdere keren genomineerd als 'dirigent van het jaar' door de Duitse media.

De met vele prijzen onderscheiden Duitse cellist Julian Steckel, speelt deze zomeravond maar liefst twee solostukken. Steckel is wereldwijd één van de meest gerenommeerde cellisten. In 2012 kreeg deze cellovirtuoos nog de belangrijke Duitse Echo Klassik prijs uitgereikt voor zijn uitvoering van het 'Celloconcert' van Erich Korngold. Een muziekstuk dat ook deze avond op het programma staat.

De Derde Symfonie van Brahms vormt de hoofdmoot van het programma. Verder staan ook het symfonisch gedicht 'Levenzomer' van Wagenaar, het 'Celloconcert' van Korngold en 'Pezzo capriccioso' van Tsjaikovsky op het programma.

Voorafgaand aan het concert is er een Concert Entree. Deze is gratis te bezoeken. U dient echter wel kaarten te reserveren. Tijdens het reserveren van kaarten kunt u óók een inleiding boeken. Een inleiding 'los' nabestellen kan via tel. 053 - 485 85 00. Voor meer informatie en kaarten kunt u terecht op www.nedsym.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment