28-06 De Gesteentetuin

REGIO - Ga zaterdag 28 juni mee op reis door de tijd in de Gesteentetuin op Schokland. Deze reis begint zo'n 200.000 jaar geleden. Enorme gletsjers duwden toen grote hoeveelheden gesteente vanuit Scandinavië naar Nederland. De gids neemt u mee op verkenning door het gebied, waar een aantal eeuwenoude zwerfkeien bijeen is gebracht. Maar niet alleen in de Gesteentetuin, overal op Schokland zijn in het landschap sporen terug te vinden van duizenden jaren geleden.

Samen met de gids gaat u op ontdekkingstocht over het voormalige eiland en komt u op plekken waar al in de prehistorie mensen hebben geleefd. Ook vindt u antwoord op vragen als: Hoe komt het dat Schokland vroeger een eiland was in de Zuiderzee? En waarom liggen er op veel plaatsen schelpen tussen het veen? Dat en nog veel meer ontdekt u tijdens deze boeiende en leerzame excursie over de geologie van Schokland.

De excursie start om 15.00 uur bij bezoekerscentrum De Gesteentetuin en duurt 1,5 - 2 uur. Na afloop is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee in het bezoekerscentrum.

Geïnteresseerden kunnen zich dagelijks tussen 12.00 en 17.00 uur telefonisch aanmelden via 0320-286130. Voor begunstigers van Het Flevo-landschap is de excursie gratis. Niet-begunstigers betalen €3,50 en kinderen t/m 12 jaar €2,50. Kijk voor meer informatie op www.flevolandschap.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment