EHBO

ELBURG/OLDEBROEK - Lionsclub Elburg en Oldebroek nodigt een ieder uit om de zomer te komen vieren op zaterdag 13 juni in Elburg, onder het motto: "Yes! in the garden". De Kloostertuin bij het museum is dan "the place to be" voor een feestelijk programma met muziek, een hapje en een drankje. Daarnaast wordt voor scholieren tot 15 jaar een Workshop Jeugd-EHBO georganiseerd.

De Lions sponsoren met dit evenement het Rode Kruis Elburg en Oldebroek, voor de opleiding van een kaderinstructeur. De kaderinstructeur zal op zijn/haar beurt (jonge) vrijwilligers trainen. Dat zijn trainingen voor het verlenen van eerste hulp in noodsituaties zoals rampen of overstromingen. Maar ook bij evenementen en sportactiviteiten in de gemeenten Elburg en Oldebroek en omgeving. Verder leren de vrijwilligers cursussen geven aan (oudere) inwoners in zelfredzaamheid, bijvoorbeeld de cursus "Risico's in en om het huis". En zij kunnen zich bekwamen in het professioneel vervoeren van gehandicapte en chronisch zieke kinderen en volwassenen.

Door deze sponsoractie zorgen de Lions en het Rode Kruis ervoor dat mensen kunnen meedoen in de samenleving. Als oudste (Rode Kruis) en een na oudste (Lions) service- organisatie leveren zij actief hun bijdrage aan een zelfredzame samenleving.

De toegang bedraagt 5 euro per persoon. Voor kinderen tot 15 jaar die de Workshop Jeugd- EHBO volgen is de toegang gratis, mits zij begeleid worden door een betalende volwassene.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment