ELBURG - Dinsdagavond 2 juni organiseert het Netwerk Dementie een scholing over communicatie en contact met mensen met dementie onder de titel 'Mag ik ook iets zeggen?'. Medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers die zorgen voor mensen met dementie zijn van harte welkom. De toegang is gratis, inschrijven vooraf via www.dementieelburg.nl.

Mensen met dementie hebben steeds meer moeite om te communiceren op de manier waarop we dat gewend zijn. Het vinden van woorden, het herinneren van gebeurtenissen en ook het logisch redeneren worden door de ziekte stapje voor stapje aangetast. We moeten daarom allemaal meer moeite doen om contact te hebben, om elkaar te begrijpen. In deze scholingsbijeenkomst worden handvatten gegeven hoe je beter kunt aansluiten en ook op een andere manier kunt communiceren. En wat dit van jou vraagt!

Mensen zijn sociale wezens. Door ervaringen te delen, voelen we ons veilig en horen we er bij. Voor mensen met dementie geldt dit zeker zo sterk. Vooral als de wereld om hun heen vreemder wordt. Maar het is natuurlijk ook praktisch nodig om elkaar te begrijpen. Hoe weet je anders wat iemand nodig heeft, of iemand pijn heeft, wat iemand wil? En hoe nodig je de persoon uit om mee te gaan naar de winkel, iets op te ruimen of je even te helpen? Partners weten hoe stil het kan worden als de communicatie niet meer lukt. Ook zorgverleners weten hoe belangrijk het is om te blijven communiceren, zelfs als je inhoudelijk geen echt gesprek meer kunt voeren.

Met deze scholing wi men zorgverleners ondersteunen om beter in staat te zijn te communiceren en contact te maken met iemand met dementie. Er wordt uitleg gegeven wat de beperkingen van de dementie zijn. Er worden tips gegeven die behulpzaam zijn voor het communiceren met iemand met beginnende of meer gevorderde dementie.

De scholing wordt gegeven door Pieternel van Giersbergen (Indigo) en Ide Neumann (Netwerk Dementie).

De scholing begint 2 juni om 19.00 uur en duurt tot ca. 21.15 uur. Locatie: 't Huijken, Lange Wijden 33, 8081 VS Elburg. Aanmelden vooraf gewenst op www.dementieelburg.nl. Deelname is gratis, koffie/thee voor eigen rekening.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment