het

ZWOLLE - HET Symfonieorkest sluit op 21 mei de concertseries af met een spetterende avond. Dirigent Antony Hermus begeleidt HET Symfonieorkest met aan hun zijde de Duitse solohoornist Stefan Dohr. Samen spelen zij de werken van Wagner, Strauss en Bruckner, meesters van het grote gebaar en orkestspektakel. De concertbezoeker kan een concertavond verwachten met intens, groots en romantische muziek. Het concert Strauss-Bruckner vindt plaats op 21 mei om 20.15 uur in theater De Spiegel in Zwolle. Prijs per concertkaart is nu slechts € 12,50 in plaats van € 29,50.

Stefan Dohr is een solist van wereldklasse en volgens het muziekblad New York Chronicle ”koning van zijn instrument”. En nu staat hij zij aan zij met HET Symfonieorkest in een spectaculair programma. Onder andere te horen deze avond zijn de legendarische eerste maten van Richard Strauss’ Eerste Hoornconcert en de muziek van Wagner-bewonderaar Anton Bruckner en Richard Wagner zelf. ”Dit concert is een sublieme afsluiting van de vrijdagserie van HET Symfonieorkest”, aldus Harm Mannak algemeen directeur van HET Symfonieorkest. ”Met dirigent Antony Hermus en solohoornist Stefan Dohr trakteren wij de liefhebbers op een spetterend slot.”

HET Symfonieorkest speelt deze avond de ouverture ‘Tannhäuser’ van Richard Wagner, ‘Hoornconcert nr. 1’ van Richard Strauss en Symfonie nr. 3 van Anton Bruckner. Voorafgaand aan het concert is er een Concert Entree, een toelichting op wat men kan verwachten tijdens dit concert. Deze is gratis te bezoeken en kan worden gereserveerd bij het theater. Na het concert is tevens een nazit en de mogelijkheid om met de musici van het orkest in gesprek te gaan en te genieten van muziek van een van de ensembles van HET Symfonieorkest. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kan men terecht op hetsymfonieorkest.nl/muziek

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment