dsc04845

Door Alida Bosma

Op deze zonnige voorjaarsdag wandelen we constant langs de IJssel Het is een prachtige afwisselende wandeling. Allerlei soorten vogels zin we in de uiterwaarden langs de IJssel. Het natuurgebied Tichelgaten verrast ons door zijn geheimzinnige mooie kromme bomen en slingerpaadjes. Het meer zit vol met ganzen, reigers en aalscholvers. Even later gaan we bij een watersluisje via een trappetje de buitenwaarden in. Daar worden we blij gemaakt door een wit tapijt van madeliefjes. Zo ver we kunnen kijken allemaal wit roze kleine bloempjes met hier en daar een paarde- of pinksterbloem… prachtig!

Kijk HIER voor een fotoreportage van Alida Bosma

Even verder komen we het natuurgebied de Duursewaarden. Ook hier staan de landerijen vol met vrolijke, uitbundige, bloeiende voorjaarsbloemen. De geknotte wilgen, de koeien en de prachtige wolken maken het Hollandse landsschap compleet. Ongemerkt lopen we heel wat kilometers, maar we genieten zo van het afwisselende landschap dat we, zonder dat we er erg in hebben, bij het eindpunt zijn.

Onze dochter was deze wandeling onze vrolijk babbelende reisgenoot. Wat hebben we ons vandaag weer laten verrassen door de prachtige rivier de IJssel.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment