spoor

ZWOLLE - Zwolle is dit jaar 150 jaar aangesloten op het Nederlandse spoorwegennet. Dat vieren we graag met u op een gratis toegankelijke Publieksdag op zaterdag 7 juni. Geïnspireerd door ideeën van inwoners van de Hanzestad en omgeving, wordt een gevarieerd programma aangeboden voor jong en oud. De dag is samen te vatten als: in het spoor van vroeger, nu en straks. De organisatie is in handen van ProRail, NS, gemeente Zwolle en de provincie Overijssel. De dag wordt mogelijk gemaakt door tal van vrijwilligers.

Waar en wanneer

Datum: zaterdag 7 juni

Tijd: van 10:00 tot 16:00 uur

Waar: Bouwterrein Station Zwolle, Hanzelaan 101, 8017 JE Zwolle

De hoofdlocatie is de oude loods van NedTrain op het bouwterrein van station Zwolle. Daarnaast is er muziek in de voetgangersbrug, de in aanbouw zijnde tunnel op station Zwolle is open voor publiek en er is een demonstratie van de Incidentenbestrijding van ProRail op het spooremplacement tegenover de wijk Assendorp. Alle locaties zijn te voet te bereiken vanaf station Zwolle.

Programma

Op de locaties zijn tal van activiteiten, zoals:

Manshoge miniatuurspoorlijn compleet met locomotieven, wagons waarin kinderen kunnen zitten, wissels en een station * Een kijkje en rondleidingen door de in aanbouw zijnde tunnel (zie www.zwollespoort.nl) * Virtuele route door de Spoorzone, met een kijkje in verleden, heden en toekomst (www.zwolle.nl/spoorzone) *Meer dan 100 vierkante meter modelspoorbouw, van Vereniging Modelspoorbouw Zwolle (www.vvmrz.nl) en Veluwse Modelspoor Club (www.vmc-epe.nl) * Historische videobeelden en foto'sAnimatie over 150 jaar spoor en de toekomst van station Zwolle * Virtuele wandeling door de Spoorzone (www.spoorzone.nl) * Optreden van Salon- en dansorkest Decadentia (www.decadentia.nl) * Optreden van het NS Harmonieorkest (www.nsharmonie.nl) * Optreden van shantykoor de Iselanders (www.iselanders.nl) * Demonstraties van NedTrains Techniekfabriek (www.nedtrain.nl) * Demonstraties ProRail Incidentenbestrijding * Thomas de Trein * springkussen * Goochelaars en ander entertainment

Parkeren

U kunt uw auto betaald parkeren in de parkeergarage onder het Lübeckplein. De ingang van de garage is aan de Hanzelaan. Het adres is Lübeckplein 2. U kunt er 7 dagen per week, 24 uur per dag parkeren.

De demonstratie van de Incidentenbestrijding vindt plaats op het spooremplacement tegenover de kruising van de Van Ittersumstraat en de Deventerstraatweg. Dit is op 10 minuten loopafstand van het bouwterrein. Ook rijdt er een pendeltrein heen en weer.

Openbaar vervoer

Alle locaties zijn te voet te bereiken vanaf station Zwolle. Op station Zwolle loopt u over de voetgangersbrug richting de zuidzijde van het station. Vervolgens loopt u op de Hanzelaan rechtsaf. Nabij de eerste fietsenstalling kunt u ter hoogte van het glazen huisje (voormalige tunneluitgang) het bouwterrein op.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment