Edelhert

HEERDE - Je moet het natuurlijk wel kunnen; 1,5 uur muisstil zitten en geen kik geven. Maar, met een beetje geluk word je uiteindelijk wel beloond met het zien van het zogenaamde grofwild; edelherten en wijnen. De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zaterdag 2 mei een wildobservatiewandeling op landgoed De Dellen. Het is een prachtig natuurgebied, bekend om de afwisseling van bossen, lanen en heidevelden. Samen met de boswachter gaan de deelnemers op zoek naar edelherten en wijnen dieren.

Na een korte wandeling wordt de wildobservatiepost in het rustgebied bezocht. Het gezelschap blijft in de wildobservatiepost tot zonsondergang, in de hoop wild aan te treffen. Om de dieren goed te kunnen zien is het aan te bevelen om een verrekijker mee te brengen. Het is noodzakelijk ca. 1,5 uur stil te zitten en geen te geluid maken, zodat de dieren niets merken van de aanwezigheid van publiek. Geschikt voor volwassenen en voor kinderen vanaf 10 jaar.

Start: 18.30 uur bij de parkeerplaats ‘Erf van Daendels’ aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde. Duur: ca. 2,5 uur. Kosten: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Rein Jaarsma, tel. 06 - 20 390 424 of Gerrit van Vemde, tel. 06 - 51 107 825.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment