Bakker

HATTEM – De meivakantie komt er weer aan en dat betekent weer volop activiteiten in het Nederlands Bakkerijmuseum. Van boterbloemen bakken tot familieshows en van vogelnestjes tot Zweeds wittebrood. De lente bruist door het museum.

Van 25 april tot en met 16 mei staan de bakkers weer elke dag klaar om met kinderen ‘boterbloemen’ te bakken. Heerlijke gevulde koeken die de kinderen zelf mogen versieren. En daarna natuurlijk ook zelf mogen opeten. Het bakken is tussen 11:00 uur en 16:00 uur, op maandag vanaf 13:00 uur. Reserveren is niet nodig en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Van dinsdag tot en met vrijdag staat Bakker Fred weer in het theater met zijn speciale Lentevoorstelling. Deze staat volledig in het teken van het voorjaar en staat garant voor drie kwartier bakplezier. De lente is nog nooit zo leuk begonnen. De voorstelling is twee keer per dag. Een om 12:00 uur en ’s middags nog een keer om 14:30 uur.

Op woensdag en zaterdag brandt de authentieke takkenbosoven weer volop. De bakkers laten u graag zien hoe zij vroeger druk waren met uw brood. Zaterdag 2 mei zullen de bakkers in het kader van ‘70 jaar vrijheid’ Zweeds wittebrood bakken. Dit was speciaal brood dat werd verspreid onder de bevolking tijdens de Hongerwinter van 1945 en rond de bevrijding van ons land. Amerikaanse en Britse bommenwerpers dropten de broden in de maanden april en mei boven ons land onder de naam: Operatie Manna.

Ook in de moderne demonstratiebakkerij is er volop te zien. Speciaal voor de lente worden hier overheerlijke ‘vogelnestjes’ gebakken. Die daarna natuurlijk te verkrijgen zijn in de sfeervolle gelagkamer en de gezellige museumwinkel.

Het museum is geopend op maandag van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Op zondagen en Koningsdag is het museum gesloten.

Meer informatie: www.bakkerijmuseum.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment