Vestingval Corien de Gier

ELBURG – Het Vestingval presenteert op zaterdag 7 juni opnieuw twee gratis toegankelijke literaire activiteiten. Vorige week bespraken we romans en romanschrijvers; ditmaal staat poëzie centraal.

Voordracht door Corien de Gier·
Om 13.30 - 14.15 uur kunnen belangstellenden luisteren en kijken naar historica Corien de Gier (Rotterdam), die uit eigen werk voordraagt. Aansluitend zal zij ook nog iets vertellen over 'Kunst en social media'. Plaats: Museum Elburg, Refter.

 Corien de Gier (1965) studeerde in Leiden af op de Antieke Geneeskunde. Zij is gefascineerd door de natuurfilosofen uit de 6e eeuw voor Christus. Empedocles' werk "Water, aarde, lucht en vuur" beschouwt ze als een bron van inspiratie. Tijdens een studieperiode in Leicester schreef Corien vooral Engelstalige gedichten, geïnspireerd door o.a. Ralph Waldo Emerson, John Donne en T.S. Eliot. In 1995 begon zij haar gedichten voor te dragen op Rotterdamse podia. Thema's in haar werk zijn geschiedenis herinneringen, liefde, geloof en loutering. Na gewerkt te hebben als programmamaker voor een interreligieus platform, is Corien de Gier nu docent Geschiedenis havo en vwo op een Rotterdamse school.

Vestingval Mirjam van der Zee

Dichtworkshop door Mirjam van der Zee
Haar leven lang speelt Mirjam van der Zee (1966) al met taal. Soms geeft dat vermakelijke gesprekken, soms levert het een gedicht op. Ze schrijft vooral over liefde en levenskracht. Mirjam publiceerde in diverse tijdschriften en één bundel, 'Welkom' (uitgave De zee, de zee - Amsterdam). Mirjam van der Zee werkte bij de Amsterdamse poëzieboekhandel Perdu en geeft poëzieworkshops (o.a. bij kunstencentrum Wherelant, Purmerend). Daarnaast is ze werkzaam als masseur en brengt twee kinderen groot. Ze woont in Purmerend.


Om 13.30 uur geeft Mirjam een mini-cursus waarin iedereen zelf poëzie gaat schrijven. Plaats: Bloemstraat 13, Elburg.
Tip voor deelnemers: schrijf ter voorbereiding alvast wat losse woorden en gedachten op, die betrekking hebben op het onderwerp van je gedicht. Het hoeft nog lang niet mooi te zijn; het echte dichtwerk gaan we tijdens de workshop doen!

Beide activiteiten zijn gratis toegankelijk, met gelegenheid voor een vrijwillige bijdrage. Zie ook: www.vestingvalelburg.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment