Hilarische momenten met deeg in het Ned. Bakkerijmuseum foto Eva Posthuma

HATTEM - – Pinksteren is het feest van de Luilakbollen waarop langslapers moeten trakteren. Wie echter op Tweede Pinksterdag (9 juni) te lang in bed ligt mist bovendien de Pinksteractiviteiten in het Nederlands Bakkerijmuseum. Het museum is deze dag open van 12 tot 17 uur. Kinderen kunnen Pinksterkoeken maken en bakker Fred steelt de show in 'zijn' theater.

Pinksterkoeken maken

Van 13 tot 16 uur kunnen kinderen onder leiding van enkele bakkers een eigen koek maken, een koek om de lente mee te begroeten. De koeken worden versierd met voorjaarsmotieven. Reserveren is niet nodig en de kosten voor deze jeugdactiviteit zijn bij de entreeprijs inbegrepen. Denkt u aan uw camera? Want de kinderen zien er met hun bakkersmuts en dito schort uit als een plaatje!

Pinkstershows

Het museumtheater is het terrein van bakker Fred, of liever gezegd, zijn arena, want hij daagt iedereen uit om met hem mee te gaan op een boeiende reis langs de historie van Voorjaarsbrood en – banket. En dat doet hij op zijn eigen humoristische wijze waarbij hij jong en oud weet te boeien. De unieke familieshows vinden plaats om 14.00 en 15.30 uur.

Praktische informatie

Het Nederlands Bakkerijmuseum vindt u aan de Kerkhofstraat 13 in Hattem. Tel. 038 – 444 17 15, www.bakkerijmuseum.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment