ELBURG – Volgende week wordt het zogeheten 'Vestingval' geopend: een cultuurfestival waarin allerlei kunstvormen aan bod komen zoals beeldende kunst, muziek en poëzie. Ook voor kinderen en jongeren zijn er Vestingval-activiteiten. Onderstaand aanbod richt zich op leerlingen van de basisschool en/of de onderbouw van de middelbare school.

1. Jac. Splinter – Het oneindige getal Pi tot een kunstwerk maken

Kun je cijfers verbeelden? Het antwoord is ja!
Jac. Splinter, ontwerper en bedenker van 'Leuke Dingen Voor De Mensen', probeert ingewikkelde zaken makkelijk en helder te maken. Dat gaat hij op 26 en 27 mei ook in Elburg doen.
En jij kunt meedoen!
Hoe maak je een oneindig getal PI duidelijk aan mensen die niets begrijpen van wiskunde? Je zult verbaasd zijn over jezelf als je de uitleg hoort. Binnen twee minuten snap je het en vergeet je het nóóit meer! En... een half uurtje later hangt er een stuk van het kunstwerk dat door jou gemaakt is!
Op 26 en 27 mei gaat Jac. Splinter in het Museum Elburg zijn Pi-project uitvoeren. Hoeveel cijfers achter de komma gaat Pi deze keer krijgen? Worden dat er 75? Worden dat er misschien wel 100? Of nóg meer...?
Ieder uur kunnen er 25 leerlingen deelnemen.

Project: Jac. Splinter: kunstwerk PI maken
Datum: maandag 26 en dinsdag 27 mei
Tijden: 26 mei 15.00 – 16.00 uur en 27 mei 13.00 – 14.00 uur / 14.00 – 15.00 uur / 15.00 – 16.00 uur
Kosten: € 2,50 per leerling.

2. Gregoriaanse muziek zingen in de Kloosterkapel

De Susters van Susterenkoor 'St Agnes' wonen en werken in het klooster. In de kapel heerst gewoonlijk rust en stilte. Maar op bepaalde tijden komen de Susters hier zingen.
Op 4 juni zingen ze weer een aantal muziekstukken die passen bij de sfeer van de oude Kloosterkapel. Maar ditmaal gaan de leerlingen een paar liederen in het Latijn meezingen. En uiteraard mogen ze daarvoor een echt kloosterhabijt aantrekken!
(Deze activiteit vindt plaats in het kader van de erfgoedleerlijn die onder de scholen van de Gemeente Elburg is uitgezet.)

Project: zingen met het Susterenkoor
Datum: woensdag 4 juni, donderdag 5 juni
Tijden: 14.00 – 14.30 uur en 15.30 – 16.00 uur

3. Heidi Koren – Poëzieworkshop 'Woordensoep'

Heidi Koren zit tot over haar oren in de letters. Zij werkt in een boekhandel, is derdejaars student aan de Schrijversvakschool in Amsterdam, ze schrijft gedichten en verhalen, geeft poëzieworkshops, en als ze tijd over heeft leest ze een goed boek.

Volgens Heidi lijkt het schrijven van een gedicht op het koken van een soepje. Je kunt een recept volgen en dan lukt het wel. Je gedicht zal rijmen en ergens over gaan, zoals je soep zal vullen en smaken.
Je kunt ook het recept alleen gebruiken als basis. Als de basis staat, zoek je wat je nog meer in huis hebt en voeg je nog toe wat je kwijt wilt. Je soepje wordt dan spannender, pittiger, avontuurlijker. Als je dat doet met je gedicht, kun je lekker je ei kwijt, verras je jezelf en maak je de wereld even wakker.

Project: Heidi Koren poëzie workshops. Datum: woensdag 4 juni.
Tijden: Basisschool workshop 9-12 jaar 14.30 – 15.30 uur en 16.00 – 17.00 uur
Kosten: € 3,50 per kind

Wil je er ook bij zijn? Of met de hele klas deelnemen...?
Aanmelden kan via dirma.speldekamp@museumelburg.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment