paleis

REGIO - Paleis Het Loo staat tot en met 4 januari in het teken van Winterpaleis Het Loo. Buiten kan geschaatst worden op een echte ijsbaan, voor kinderen zijn er extra activiteiten en de kamers in het paleis worden geheel in stijl ingericht met feestelijk gedekte tafels, kerstbomen en groenversiering. Op zaterdag 27 en zondag 28 december is er een speciale avondopenstelling tot 21.00 uur.

Traditiegetrouw wordt Paleis Het Loo rond de feestdagen in kerstsfeer gebracht, met gedekte tafels en versierde kerstbomen zoals vroeger bij de Oranjes thuis te zien waren. Hoogtepunt is de gedekte tafel van het door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aangeboden galadiner ter gelegenheid van het officiële bezoek van Prins Albert van Monaco aan Nederland afgelopen zomer.

Wilt u ook uw tafel dekken op koninklijke wijze?

De presentatie 'À la carte aan het hof' geeft een uniek overzicht van 200 jaar koninklijke menukaarten. Ontdek wat er tijdens diverse staatsbezoeken, huwelijken en inhuldigingen zoal geserveerd wordt.

Op het Stallenplein is een échte ijsbaan, waar jong en oud zich kan vermaken op de schaats. Kinderen kunnen er priksleetje rijden, klimmen en klauteren in het Speelpaleis en kerstfilmpjes kijken. Indien u zelf geen schaatsen heeft, kunnen deze ter plekke gratis worden geleend, zolang beschikbaar. De baan is niet geschikt voor noren.

Op een aantal dagen worden er in en rond het paleis en de ijsbaan kleine muzikale optredens verzorgd. De restaurants bieden deze dagen een aangepaste winterse menukaart.

De verlengde tentoonstelling 'Grace Kelly, prinses en stijlicoon' is tijdens Winterpaleis Het Loo ook geopend. In deze tentoonstelling in de Westvleugel van het paleis wordt het verhaal over het boeiende en veelbewogen leven van prinses Grace van Monaco verteld.

Avondopenstelling:
Op zaterdag 27 en zondag 28 december zijn het paleis en de schaatsbaan extra lang geopend tot 21.00 uur.

Op dinsdag 30 december kunnen jeugdige schaatsers van 6 t/m 12 jaar op de ijsbaan van Winterpaleis Het Loo deelnemen aan een gratis schaatsles door een bekende schaats(t)er. De lessen vinden plaats tussen 10.00 en 16.00 uur en duren ca. 45 minuten. Na afloop van de schaatsles is er ook een fotomoment met de schaatsprofessional! De KNSB organiseert deze schaatslessen voor kinderen vanuit de KPN Junior Schaatsclub. Wilt u weten wie de schaatsprofessional is? Houd dan onze website in de gaten!

Voor meer informatie of het inschrijven voor de schaatsles kunt u terecht op www.schaatsen.nl/jeugd. Tijdens Winterpaleis Het Loo hangen er ook inschrijflijsten bij de ijsbaan.

Overdag gelden de reguliere entreeprijzen, 's avonds gelden de aangepaste tarieven.

Paleis, inclusief schaatsbaan en schaatshuur: Volwassenen €14,50, 4 t/m 17 jaar € 5,00, Gezinskaart (2 volw + max. 3 kinderen t/m 17 jaar) € 35,00, CJP (Cultuurkaart) € 5,00

Alleen schaatsbaan, inclusief schaatshuur (kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa): Volwassenen € 5,00, 4 t/m 17 jaar €5,00

Op zaterdag 27 december en zondag 28 december zijn het paleis en de schaatsbaan extra geopend van 17.00 – 21.00 uur. De kaarten voor de avonden zijn uitsluitend op de dag zelf verkrijgbaar aan de kassa.

Paleis, inclusief schaatsbaan en schaatshuur: Volwassenen € 7,50, 4 t/m 17 jaar € 5,00

Alleen schaatsbaan, inclusief schaatshuur: Volwassenen € 5,00, 4 t/m 17 jaar € 2,50

Schaatshuur: Voor de maten 20 t/m 28 zijn er verschuifbare dubbele ijzers, reguliere schaatsen zijn er in maat 29 t/m 46.

Museumkaarthouders en kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang tot het Paleis en de schaatsbaan.

Voor de tentoonstelling van Grace Kelly geldt een toeslag van € 3,- per persoon (met uitzondering van kinderen tot en met 3 jaar).

FEESTDAGEN

Paleis Het Loo is beide kerstdagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Nieuwjaarsdag is het paleis gesloten.

RONDLEIDINGEN

Tijdens het Winterpaleis vinden er geen rondleidingen plaats. Dit geldt voor groepen en individuelen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment