bril

REGIO - Tijdens de jaarwisseling belanden gemiddeld 250 slachtoffers op de Eerste Hulp met oogletsel door vuurwerk. Degenen die ‘geluk’ hebben kunnen na een korte behandeling naar huis. Voor degenen met zwaarder letsel is nieuwjaar het begin van een zware periode met veel pijn, ziekenhuisbezoeken en operaties.

Cijfers oogletsel door vuurwerk

De helft van de slachtoffers steekt zelf geen vuurwerk afMeer dan de helft van de slachtoffers is minderjarig25% van de vuurwerkslachtoffers raakt gewond aan zijn of haar ogenTijdens de jaarwisseling 2013-2014 zijn drie tieners en vijftien volwassenen blind geworden aan één oog gewordenVan deze achttien blinde ogen zijn tien ogen compleet verwijderd

Een vuurwerkbril beschermt de ogen

Het Oogfonds adviseert iedereen die zelf vuurwerk afsteekt of er naar gaat kijken om een vuurwerkbril te dragen. Een vuurwerkbril kost slechts een paar euro en voorkomt veel ellende.

Een vuurwerkbril sluit goed aan op het gezicht, zodat vuurwerk de ogen niet langs de bril kan bereiken. Daarbij is het materiaal van belang: polycarbonaat is onbreekbaar.

Vuurwerkbrillen zijn onder andere te koop bij opticiens, vuurwerkverkooppunten en ziekenhuizen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment