thumbnail key gd4972957e 1280

Voor ieder bedrijf kan een bedrijfswagen van pas komen. Of u nu start als ondernemer of al langer bezig bent en mensen in dienst heeft die naar klanten moeten rijden. Een bedrijfswagen kan praktisch zijn om bouwmaterialen of gereedschap te vervoeren of juist om producten af te leveren. Wat voor bedrijf u ook heeft, er zijn wat aspecten te overwegen voor uw bedrijfswagen. Wanneer kiest u bijvoorbeeld voor een Mercedes Sprinter occasion?

U leest hier meer over de aspecten waar u over na kunt denken. Hoe dan ook, u kunt bij Dutch Vans terecht voor een goede bedrijfswagen.

Formaat

Om te beginnen is het handig om te weten wat u met de bedrijfswagen wilt doen. Een Mercedes Sprinter occasion is er bijvoorbeeld in verschillende uitvoeringen en formaten. Het formaat van uw bedrijfswagen is vooral afhankelijk van wat u met het voertuig wilt doen. Wanneer u diensten levert waar enkel klein gereedschap voor nodig is, heeft u voldoende aan een kleine bestelbus. Wanneer u grote materialen aflevert of in moet zetten, bijvoorbeeld voor verbouwingen in huizen, is een grotere wagen waarschijnlijk praktischer. Wat voor u beter werkt, weet u zelf het beste. U weet wat u vervoert of moet gaan vervoeren.

Kopen of leasen

Een ander aspect om te overwegen is of u gaat kopen of leasen. Een nieuwe bedrijfswagen kopen is natuurlijk prijzig. Maar een occasion is al een stuk betaalbaarder. U bent dan ook eigenaar van het voertuig en kunt dit opgeven voor de belasting van uw onderneming. Leasen is een andere optie en dat kan ook met occasions. U bent dan geen eigenaar, maar daardoor ook niet verantwoordelijk voor het groot onderhoud. En het vereist geen grote investering op één moment, wat als starter voordelig kan zijn. Zowel koop als lease heeft voordelen en nadelen.

Brandstof

Datzelfde geldt voor de verschillende opties voor de brandstof van uw bedrijfswagen. Een bedrijfswagen kan rijden op diesel of benzine. De meeste bestelbussen rijden op één van deze twee. Zeker als u kijkt naar occasions. Wie veel kilometers maakt, is met diesel doorgaans goedkoper uit. Wel is het zo dat diesels op termijn uit de stad en zelfs daarbuiten zullen worden geweerd. Met name bij een diesel van voor 2010 is dit een risico dat op korte termijn zich voor zal doen. Het is dan ook een optie om te kijken naar hybride of elektrische bedrijfswagens.

Advertorial

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment