thumbnail Familie Buys Ballot De Dellen foto Lodewijk Rondeboom

HEERDE - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen gaan op donderdag 4 november 2021 met u op zoek naar sporen uit de tijd van de familie Buys Ballot. Tijdens deze wandeling neemt de boswachter je mee naar het deel van landgoed De Dellen bij Heerde, waar nog sporen uit de tijd van de familie Buys Ballot te vinden zijn. Deze familie heeft De Dellen van 1852 tot 1928 in bezit gehad.

Prof. Chr. H.D. Buys Ballot, weerkundige en oprichter van het KNMI, kocht De Dellen in 1852. Niet alleen om met bosbouw geld te verdienen, maar ook om zich in alle rust aan zijn wetenschappelijke activiteiten te kunnen wijden. Bij zijn overlijden erft zijn zoon Cornelis Sebastiaan het landgoed en zet het voort in de familietraditie. Hij overlijdt in 1928 en werd bijgezet in een grafkelder op het terrein. Het landgoed wordt dan het eerste bezit van de dan net opgerichte Stichting Het Geldersch Landschap. Nieuwsgierig naar de historie van deze familie en de invloed die zij op het landschap van De Dellen hadden? Wandel mee! Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Start: 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment