thumbnail 2021 10 Joke Eikenaar

HATTEM  Schrijfster en illustrator Joke Eikenaar, bekend van haar historische (jeugd)roman De vloek van Voorst, geeft 4 november een lezing bij de Bibliotheek Noord-Veluwe in Hattem.

De lezing gaat vooral  over haar nieuwe boek Het zoete water, dat zich rondom Hattem afspeelt. Hoofdpersoon Lot, een veertienjarig meisje uit Hasselt, komt terecht in het Hattemer klooster Klaarwater. Ook raakt ze een paar maal in de stad Hattem verzeild. Het op feiten gebaseerde verhaal brengt ons naar begin 15e eeuw.

Het gaat over het harde kloosterleven, de onenigheid tussen de kloosters en de stad Zwolle, en over een stukje geschiedenis van het toen grote schoutambt Hattem. Joke Eikenaar zal vertellen hoe de nodige research voor dit boek is verlopen is en hoe het verhaal tot stand gekomen is. Ook is er tijd om vragen over het boek en het verhaal te stellen. Na de lezing is er de mogelijkheid om een boek aan te schaffen en dat ter plekke te laten signeren.

Praktische informatie

Datum en tijd: donderdag 4 november, aanvang 19.30 uur

Locatie: Bibliotheek Noord-Veluwe, Daendelsweg 2 8051DX Hattem (De Marke)

Toegang is gratis.

Geschikt voor volwassenen en jeugd vanaf 12 jaar.

Aanmelden is nodig en kan via www.bibliotheeknoordveluwe.nl

Dit auteursoptreden is  i.h.k.v. Steunmaatregel voor Schrijvers ‘Schrijver: kies je eigen podium’, met subsidie van het Nederlands Letterenfonds.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment