thumbnail foto Marsman Boek en Kantoor

’t HARDE – ‘Na bijna 30 jaar met heel veel plezier de winkel te hebben gerund, wordt het tijd om het stokje over te dragen en aan ons pensioen te gaan denken. ‘Aan het woord zijn Henk en Gerda Haklander. ‘We hebben, samen met onze collega's, een goede tijd in 't Harde mogen hebben. Na 47 jaar werken komt er nu een andere periode aan, waarin we hopen te mogen genieten van meer vrije tijd.’

In 1992 kochten Henk en Gerda Haklander de winkel van de heer Van de Poll en startten in het oude pand met Marsman boek en kantoor. Toen de mogelijkheid kwam om een mooie plek in het nieuwe centrum te kopen hoefde het echtpaar niet lang te aarzelen en in 2014 verhuisde de winkel naar Centrumplein 1.

Henk en Gerda laten weten: ‘Maar voor alles is een tijd. In september 2020 hebben we aangegeven dat we de winkel wilden verkopen en daar kwamen diverse mensen op af. Corona maakte dat het even duurde voordat we een afspraak hebben kunnen maken met de nieuwe eigenaren, maar we hebben er alle vertrouwen in dat Driesje en Wiljan Keijl onze winkel succesvol zullen voortzetten. We zullen nog een aantal dagen helpen om alles op de rit te zetten en hen aan onze klanten en leveranciers voor te stellen. We danken al onze klanten voor het vertrouwen al die jaren en hopen dat ze nog vele jaren klant zullen blijven’.

Driesje en Wiljan Keijl zijn moeder en zoon. Zij kwamen een jaar geleden met Henk en Gerda in contact toen zij hoorden dat het echtpaar het stokje over wilde dragen. Driesje en Wiljan grepen de kans met beide handen. ‘Het is een mooie winkel op een prachtig punt op `t Harde in  een winkelcentrum in opbouw’.

Driesje is getrouwd en samen met Gerhard woont zij in Oldebroek. ‘Wij hebben vier kinderen waarvan er nog één thuis woont. Ik ben de afgelopen 30 jaar werkzaam geweest in de zorg als verzorgende en woonbegeleider en heb als wens altijd nog gehad om een soortgelijke winkel als Marsman boek en kantoor te kunnen gaan runnen. De diversiteit van de inhoud van deze winkel sprak mij aan en het lezen van boeken is een van mijn hobby`s’.

Wiljan koestert dezelfde ambitie als zijn moeder Driesje. ‘De winkel en het contact met de familie Haklander kwam op ons pad. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Rijkswaterstaat, ik werk hier 4 dagen in de week. Daardoor zult u mij niet veel in de winkel tegenkomen daar ik op de achtergrond en achter de schermen met alle inhoudelijke zaken bezig ben. Zeker zal ik mijn gezicht regelmatig proberen te laten zien, zodat ik op de hoogte blijf van het reilen en zeilen en daardoor voor u als klant een vertrouwd gezicht ga worden. Samen met Driesje hoop ik het prachtige concept wat al bestaat vast te houden en verfrissend te maken en in de toekomst uit te bouwen’.

De afgelopen tijd hebben Wiljan en ik intensief contact gehad met de familie Haklander en daar is een mooi concept uitgekomen.

Het bestaande concept wordt meegenomen. Daarnaast willen de nieuwe eigenaren het aanbod een stukje uitbreiden met wat op `t Harde nog niet aanwezig is. Die uitbreiding bestaat uit een aanbod in dierproducten voor de gezelschapsdieren, en waar de behoefte ligt. Dit gebeurt in samenwerking met Molenhof Diervoeders uit Oosterwolde. ’Jaap Hein van Putten is eigenaar van deze zaak, die in het huidige concept uit zijn jasje is gegroeid daardoor op de huidige plek met een verbouwing en uitbreiding van zijn winkel bezig is. Wij zijn met hem in gesprek geweest of hij behoefte had om ook op `t Harde iets te kunnen doen, doordat hij ook klanten vanuit `t Harde krijgt leek het hem wel een welkome mogelijkheid om van dit aanbod gebruik te maken’.

Driesje en Wiljan  hopen als nieuwe eigenaren op 4 oktober de winkel te heropenen.  ‘En ja dit is op Wereld Dierendag. Daardoor kunnen wij samen met Molenhof Diervoeders een mooie actie opzetten waarbij u allen dan gelijk kennis kunt maken met het nieuwe assortiment en onze prachtige winkel bezoeken. Zoals benoemd door Henk en Gerda zullen zij de komende tijd nog regelmatig te zien zijn en ons ondersteunen en/of vervangen. Wij zijn enthousiast en zijn blij om deze nieuwe weg in  te slaan. Wij hopen u op maandag 4 oktober 2021 bij de opening van onze winkel te ontmoeten. De winkel wordt geopend op maandagmiddag om 14.00 uur.’

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment