thumbnail Facebookbanner algemeen Rondje Pontje ROCK

REGIO - Je zit op het terras, geniet van een lekkere burger met een biertje en je hoort goede muziek. Dat klinkt goed he? Eindelijk wordt dit werkelijkheid op zondag 26 september. Vijf horecalocaties aan de IJssel serveren die dag tussen 11:00 en 17:00 uur niet alleen heerlijke versnaperingen maar ook niet te versmaden livemuziek. 

RONDJE PONTJE

Op de fiets rijd je langs de voortkabbelende IJssel van de ene naar de andere mooie locatie. De prachtige route is zeker de moeite van het fietsen waard. Neem een pontje, fiets over de oude IJsseldijk, langs de Duursche Waarden, monumentale dijkhuisjes en grote IJsselhoeven, en beland op terrassen aan en zelfs op het water. Dat is Rondje Pontje!

GOEDE ROCK & BLUES

Op vijf horecalocaties langs de IJssel krijg je tussen 11:00 en 17:00 uur goede gitaarmuziek te horen! Er wordt gestart met singer-songwriters en in de middag wordt het steeds steviger. Van Rock & Roll tot goede rock en blues!

Zo zal je in Veessen bij Brasserie Huize Ruys eerst kunnen luisteren naar Uppy. Uppy bewandelt de Blues, Klassiek en Jazzy stijlen en en geeft aan bekende nummers van Stevie Ray Vaughn tot aan de Beatles en van Ramses tot aan Gary Moore zijn eigen draai. Hij start om 11:00 uur in Veessen.

In de middag vanaf 14:00 uur hoor je daar Mad Lee. Tijdens een brainstormsessie is het idee ontstaan een repertoire te maken waarin aan de overleden muzikale helden van de blues, rock, pop en rock ‘n’ roll van dit viertal een ode wordt gebracht middels een medley ( = Mad Lee). Bij de uitwerking is lang niet alles in een Medley gegoten, maar daar zijn weer andere ideeën voor in de plaats gekomen. Laat je verrassen in Veessen! 

Bij Eet tapperij Bijsterbosch in Welsum wordt je wakker met de mooie melodieën van Martin van de Vrugt. Martin heeft zijn eigen studio waarmee hij voor zichzelf maar, als producer ook met andere binnen- en buitenlandse independent artiesten al prachtige, eigenzinnige cd’s opnam. Zijn cd Road to Rapture die in 2009 uitkwam kreeg wereldwijd zeer goede recensies. Het integere en indrukwekkende openingsnummer ‘Leave a light On’ werd door de Dutch Country Association uit honderden songs gekozen om Nederlandse country (en aanverwante) muziek te promoten in het buitenland. Hieruit zou geconcludeerd kunnen worden dat Martin’s muziek in het hokje ‘country’ gestopt moet worden. Niets is minder waar: zijn liedjes zijn niet onder een noemer te vangen en spreken een groot en divers publiek aan. Zijn meest recente album Across the Sea is het achtste pareltje dat Martin in 2020 uitbracht. Laat je betoveren door zijn fantastische melodieën.

Vanaf 14:00 uur hoor je in Welsum Jemilo. Dit veelzijdig akoestisch trio dat al jaren samen actief is en richt zich vooral op akoestische muziek -voornamelijk covers- uitgevoerd met gitaar, percussie en meerstemmige zang. De uitdaging voor de bandleden is zowel hedendaagse, als muziek uit vergeten tijden een “Jemilo jasje” te geven en op die manier de nummers te kleuren met een geheel eigen creatieve stijl en unieke sound. Boventoon voert de warme driestemmige zang, deze is belangrijk voor de sfeer en uitvoering en inmiddels een zeer gewaardeerd kenmerk van Jemilo.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment