wagen

REGIO - Omroep Gelderland en Gelders Erfgoed hebben de interactieve website 'Een wagen vol verhalen' gelanceerd tijdens een bijeenkomst van Gelders Erfgoed voor historische verenigingen. De website is onderdeel van een uniek project over de Gelderse identiteit waarbij verhalen over tradities en gebruiken verzameld worden. Kniepertjes eten met Oudjaar, manden vlechten, midwinterhoorn blazen, streekverhalen over de Witte Wieven: de Gelderse samenleving is rijk aan tradities en gebruiken. Vanaf vandaag kunnen inwoners van Gelderland zelf op eenvoudige wijze bijdragen over hun tradities en gebruiken plaatsen op de website www.eenwagenvolverhalen.nl. Dit kan in de vorm van tekst, foto's en/of filmpjes.

De thema's zijn:

§ Feestdagen

§ Van wieg tot graf

§ Evenementen

§ Ambachten

§ Streekmuziek

§ Dagelijks leven

§ Eten en drinken

§ Sport en vrije tijd

§ Taal en verhaal

De website werd gelanceerd door Marc Wingens, directeur van Gelders Erfgoed, en Guus van Kleef, directeur van Omroep Gelderland, die beiden een persoonlijke traditie op de website plaatsten. Daarna konden de vertegenwoordigers van de historische verenigingen de eerste verhalen toevoegen.

De mooiste verhalen van de website zullen worden gebruikt voor het nieuwe tv-programma 'Een wagen vol verhalen'. Presentator Renate Schutte zal in dat programma met paard en wagen door de provincie trekken op zoek naar de Gelderse identiteit. Mensen die een bijzonder verhaal hebben ingestuurd worden uitgenodigd met Renate mee te rijden en over de tradities in hun streek te vertellen. Het programma zal van 29 september t/m 15 december 2014 iedere maandagavond worden uitgezonden bij TV Gelderland.

De website wordt een blijvende bewaar- en verzamelplaats: ook na afloop van het programma blijft de website in de lucht en kunnen er nog verhalen toegevoegd worden.

Het project is te volgen op Facebook (www.facebook.com/eenwagenvolverhalen) en op Twitter (@verhalenwagen). Hier worden de komende maanden regelmatig nieuwe oproepen en leuke voorbeelden geplaatst.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment