P1040136

- Door Alida Bosma - 

Sinds een paar weken zijn we in het bezit van een e-bike. Bij mij staat nog maar 10 km op de teller, dus besluiten we op de e-bike maar eens gezellig bij dochterlief en man in Olst een bezoekje te brengen.

Foto's Alida Bosma

Binnen het uur staan we daar op het erf. Onderweg er naartoe zag ik in mijn ooghoeken een prachtig bloeiend en fris groen landschap aan mij voorbijgaan. Onder tussen moest  ik goed opletten op mede weg gebruikers.

Nadat wij bij dochterlief de paarden, kippen en de  hond hadden vertroeteld, gingen we weer huiswaarts . Met het pontje over de IJssel via Heerde weer naar Wezep. Super snel allemaal. Maar het gaat mij te snel. Even stilstaan en genieten doe je met een hij Bike niet zo snel. Daarom is wandelen zo mooi.

Als we een paar dagen erna het Flierpad van 16 km bij Twello gaan lopen doen we daar vijf uur over. Maar we genieten en bewonderen de bloei van de krentenstruiken, de sleedoorn, appel en peren bomen. Het frisse groen van de wilg, berk, els en eikenbomen. We kijken uit over de uiterwaarden waar vredig de koeien grazen. We zien de weilanden en bermen vol staan met pinksterbloemen, paardenbloemen judaspenning en fluitenkruid. De vlinders maken daar een vreugde dans over.

Het bos staat vol met de bos anemoon en lelietjes-van-dalen. We hoeven ons niet te haasten, want we hebben immers de tijd en het mooiste komt nog …  we komen niemand tegen. Het Flierpad bij Twello is een echte aanrader om eens te voet te gaan verkennen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment