omlij

REGIO -  De Elburgerbrug, onderdeel van de N309 (Flevoweg/Elburgerweg) bij Elburg is net als het afgelopen weekend in het weekend van 17/18 april afgesloten voor al het wegverkeer. De afsluiting gaat al in op vrijdagavond om 21.00 uur en duurt tot maandagochtend 6.00 uur. Voor voetgangers, fietsers en bromfietsers vaart er op zaterdag en zondag van 8.00 uur 's ochtends tot 20.00 uur 's avonds een gratis veerpont. De omleidingsroute voor het snelverkeer loopt via het aquaduct bij Harderwijk of via de Roggebotsluis bij Dronten.

Scheepvaart

Voor de scheepvaart (hoger dan 5.50 m) geldt op dit moment dat er dagelijks op aanvraag een doorvaartmogelijkheid is om 11.00 uur.

Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen

De afsluiting van de Elburgerbrug is nodig om het nieuwe bedienings- en besturingssysteem van de brug te testen. Dit is een belangrijk onderdeel van de renovatiewerkzaamheden aan de Elburgerbrug die 22 februari van start zijn gegaan en op vrijdag 23 april volgens planning worden afgerond. De renovatie van de Elburgerbrug is onderdeel van het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen van de provincie Flevoland. In dit programma worden in vier jaar alle beweegbare bruggen en sluizen op 16 verschillende locaties in de provincie gerenoveerd. De Elburgerbrug is de 5e locatie, die binnenkort opgeleverd wordt. Het gehele project moet volgens planning in april 2023 afgerond zijn.

Actuele informatie

In de BouwApp staat actuele informatie over de werkzaamheden aan de Elburgerbrug. De BouwApp kan gratis worden gedownload via de App store of de Google Play store.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment