50df943 w1272 21dpgclubhr181659840

REGIO - De 3e editie van de verkiezing Club van het Jaar is van start gegaan. Dit jaar belicht de verkiezing de veerkracht van de sport- en cultuurclubs in Nederland. Want ondanks corona blijft het verenigingsleven zich inzetten voor haar leden en de buurt. De verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, ADR Nieuwsmedia, LKCA, Kunstbende & Rabobank. Erben Wennemars en Typhoon zijn de ambassadeurs van de verkiezing en geven de clubs de waardering en erkenning die zij verdienen.  


Het verenigingsleven levert een cruciale bijdrage aan de sociale infrastructuur in Nederland en aan het welzijn van mensen. Het is de sociale smeerolie van onze maatschappij, zo blijkt ook uit onderzoek*. Corona maakt het voor verenigingen moeilijk om hun rol te blijven vervullen. Toch blijft het verenigingsleven zich inzetten voor haar leden. De verkiezing Club van het Jaar geeft clubs het podium dat ze verdienen en belicht dit jaar hun veerkracht. Want die veerkracht is, naast financiële ondersteuning, heel belangrijk voor het behoud van het verenigingsleven in Nederland.

Ambassadeurs sport en cultuur
De ambassadeurs uit de sport- en cultuurwereld zijn Erben Wennemars en Typhoon. Zij dragen de verkiezing Club van het Jaar een warm hart toe. Zij weten als geen ander hoe belangrijk een vereniging kan zijn om plezier in je sport of culturele activiteit te hebben. Dat dit de basis kan vormen voor levenslang plezier en wie weet voor een succesvolle carrière. Zij roepen alle sport- en cultuurclubs op om aan de verkiezing mee te doen om zo hun veerkracht te laten zien en anderen te inspireren.

Zo werkt het
Iedereen kan zijn of haar club aanmelden van 31 maart tot en met 5 mei via clubvanhetjaar.nl. De stemperiode loopt van 19 april tot en met 24 mei. Op 26 mei worden de winnaars per gemeente en provincie bekendgemaakt, inclusief de toekenning van de twee wildcards. Vervolgens pitchen de provincie- en wildcardwinnaars hun club voor de vakjury. En tijdens de feestelijke Awarduitreiking op 9 juni maakt de vakjury samen met Erben en Typhoon bekend welke sport- en cultuurclub zich in 2021 Club van het Jaar mogen noemen.

Naast de eervolle titel Club van het Jaar 2021 worden de winnaars beloond met mooie prijzen zoals masterclasses van experts die de club vooruit helpen en een schitterende promovideo waarmee ze hun club extra in de schijnwerpers kunnen zetten.

Achtergrond verkiezing
Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen die samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom is verenigen zo belangrijk. NOC*NSF, ADR Nieuwsmedia, LKCA , Kunstbende & Rabobank hebben het initiatief genomen om met de verkiezing Club van het Jaar het fenomeen verenigen te vieren en te belonen.

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.

*Verenigingsleven hangt samen met welzijn, maar staat onder druk door corona - RaboResearch (rabobank.com).

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment