P1030418

- door Alida Bosma - 

Sneeuw en schaatspret half februari in Nederland. Vrolijkheid op het ijs en in de sneeuw. Het was van korte duur, de temperatuur die steeg was de sneeuw en het ijs snel de baas! Als wij gaan wandelen van Veenhuizenveld naar Ter Schuur zien we in het landschap de restanten van de sneeuw en ijs pret , maar ook de voorjaars bode: sneeuwklokjes en krokussen. Onder de sneeuw hebben ze staan wachten om zo gauw als de temperatuur het toe zou laten tevoorschijn te komen.

Foto's Alida Bosma

De gesmolten sneeuw en ijs hebben wel veel bospaden tot modderpoelen gemaakt. We wandelen vanaf het Veenhuizen veld over de Appelse heide. En prachtig afwisselend gebied. In 1944 is er, ten behoeve van het verzet tegen de Duitse bezetter in Nederland, zo’n 40.000 kg aan wapens, sabotage materiaal, sigaretten en medicijnen gedropt.

De route gaat verder naar het dorp Ter Schuur. Dit dorp bestaat officieel pas sinds 1930. Hier maken we even een stop en genieten van de rust en het zonnetje. Na het dorp gaan we via een viaduct over de A1. Na een flink aantal kilometers over de verharde weg gaat de route weer het bos in. Daar zijn de bospaden weer onbegaanbaar door het smeltwater. We springen over plassen en lopen dwars door de modder als er geen alternatieve route is. Het is een goede lichaamsbeweging in deze corona tijd.

We hebben weer genoten van het wandelen in de vrije natuur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment