P1130662

REGIO  -  Gedeputeerde Staten van Gelderland besloten om een regionaal systeem voor het inboeken en uitgeven van stikstof in te stellen. Dit besluit maakt het oprichten van een provinciaal stikstofregistratiesysteem mogelijk. In de volgende stap wordt bepaald hoe het registratiesysteem eruit gaat zien. Daarvoor volgen gesprekken met verschillende sectoren en met Provinciale Staten.

In Gelderland werken ze met de Gelderse Maatregelen Stikstof (GMS) aan het verlagen van de uitstoot en neerslag van stikstof. Teveel stikstof is niet goed voor een groot deel van onze natuur. We willen in Gelderland wonen, werken, leven en recreëren. Daarom moet de uitstoot en neerslag van stikstof omlaag om de natuur weer sterker te maken. Dat doen we met partners uit de industrie, landbouw, mobiliteit, bouw en natuur.

Provinciaal stikstofregistratiesysteem

De instelling van een provinciaal stikstofregistratiesysteem is actueel nu maatregelen uit GMS in de uitvoeringsfase komen. Een deel van opbrengsten vanuit de maatregelen uit GMS vullen het provinciaal stikstofregistratiesysteem. Delen van die opbrengst komen ten goede aan het herstel van de Gelderse natuur. Voordat het  registratiesysteem wordt gevuld, moeten eerst afspraken gemaakt worden over de maatregelen uit GMS en uitvoering. Aan dat laatste werken alle GMS-partners hard.

Hoe het provinciale stikstofregistratiesysteem er precies uit gaat zien, werken we nu verder uit. We willen dat het registratiesysteem voor de zomer werkt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment