thumbnail 8X6A2335origineelgroot

ELBURG - Het Nuborgh College Lambert Franckens is na een renovatie van anderhalf jaar klaar voor de toekomst! Het bestaande gebouw is van binnen volledig gerenoveerd. Veel licht, verschillende werkruimtes voor de diverse leerbehoeftes van leerlingen en een thuisbasis per jaarlaag. Ingrediënten die modern onderwijs mogelijk maken. Een omgeving die past bij de vernieuwde onderwijsvisie van de school, het TotaalOnderwijs, waarin de focus ligt op eigenaarschap bij leerlingen. Directeur Eric Dijkslag: ‘In deze aantrekkelijke leeromgeving krijgen leerlingen vakkundige begeleiding en worden ze uitgedaagd.’ De verbouwde school is nu voor iedereen te bezichtigen via een virtuele tour. En zodra het weer mag, gaan de deuren fysiek open, om belangstellenden de kans te geven de gerenoveerde school te bezichtigen.

U kunt de virtuele tour bezoeken op www.nuborghcollegelambertfranckens.nl.

Renovatie
Onder leiding van een architect heeft de school een modern jasje gekregen. Er zijn diverse thuisbases gecreëerd, zodat elke jaarlaag les heeft in een eigen vleugel van de school. Op elke thuisbasis is een onderwijsassistent aanwezig en zijn er diverse klaslokalen en open werkruimtes te vinden. Op de werkruimtes worden leerlingen gestimuleerd om samen te werken. Leerling Thomas (brugklas): ‘ Het is heel fijn om met andere brugklasleerlingen een eigen plek in de school te hebben waar ik lessen volg, mijn kluisje heb en samen kan werken. Dat mis ik wel nu ik vanwege corona vanuit huis online lessen volg.’

TotaalOnderwijs
Het vernieuwde onderwijs staat voor kwalitatief goed, christelijk onderwijs waarbij ruime aandacht is voor de persoonsontwikkeling van de leerling en de verantwoordelijkheid door docent en leerling gedeeld wordt. Dit geeft leerlingen de ruimte om samen met de docent te bepalen welke leerinhoud het beste past om leerdoelen te halen. Deze leerdoelen worden door de docent bepaald, maar ook door de leerling. We leren mét elkaar. Samen verleggen we grenzen!

TotaalOnderwijs helpt daarnaast om vaardigheden zoals samenwerken, kritisch denken, plannen en probleemoplossend vermogen verder te ontwikkelen. Doorzettingsvermogen wordt hierbij gestimuleerd. Leerling en coach voeren coachgesprekken en maken samen keuzes rondom de invulling van KeuzeWerkTijd-uren. Ook voor de hoogbegaafde leerlingen is er extra aandacht door middel van het Eurekaverbredingsprogramma.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment