P1020664

- Door Alida Bosma - 

Na een paar flinke regen dagen is het eindelijk een droge dag we gaan gelijk op stap om het Valksche klompenpad bij Lunteren te gaan verkennen. We zetten de auto neer op de parkeerplaats bij een opstap punt. Met verbazing zien we dat er dat het er vol ligt met mondkapje‘s en plastic handschoenen. We ruimen het, met een hondenpoep zakje, mooi op en ontsmetten goed onze handen.

Fotoreportage

Het is goed te merken dat het veel geregend heeft, want er staan veel plassen op ons wandelpad en het waterpeil in de sloten is hoog. We stappen door het natte grasland en we zijn blij als we bij de Wekeromse zand op droge paden kunnen gaan wandelen.

Bij het Wekeromse zand staat een observatiepost. Met wat geduld, zo staat te lezen, kun je moeflons, reeën, vossen of dassen spotten. We hebben best wat geduld maar het blijft stil in het bos.

We lopen verder en groot is onze vreugde als we een kudde moeflons tegen komen. Wel op afstand, maar het lukt om wat mooie foto’s te maken. Het Wekeromse zand behoort tot de laatste actieve stuifzand gebieden van Noord West Europa. Het is een prachtig gebied, wat langzaam overgaat in bos.

Omdat dit klompenpad maar 11 km is, stappen we bij landgoed Scheleberg over op het Meulunteren klompenpad om zo 5 km extra te lopen.

We gaan verder over de Scheleberg waar een uitkijktoren staat. Daar boven op heb je een prachtig uitzicht over de omgeving . Even verder op komen we bij het middelpunt van Nederland. We zijn er eerder geweest! Het Veluwse zwerftocht gaat hier ook langs. We komen langs een Germaanse waterput. Dit is een eeuwen oude kuil waar vroeger bron water omhoogkwam.  Op de route staat een gereconstrueerde boerderij uit de ijzertijd. Die laat goed zien hoe men vroeger woonde en leefde .  

We hebben weer een prachtige wandeldag gehad over deze mooie uitgezette klompen paden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment