P1020580

- Door Alida Bosma - 

Het marskramerpad van Kootwijk naar Veenhuizenveld gaat voornamelijk door een bosrijk gebied met hier en daar een vennetje en een heideveld. Echt wandelweer is het niet want het regent behoorlijk, tegen de middag wordt het droog is de voorspelling. We zijn wel wat gewend en de regen deert ons niet en de omgeving is mooi. Er is geen mens of dier te zien. Schapenkeutels en de schapen wol aan een boom verraden wel dat de schapen op het modderige pad hebben gelopen.

Fotoreportage

We horen vandaag niet het lawaai van het schieten bij Harskamp , wel horen we het rustgevende ruisen van de wind door het bos. We merken dat het voorjaar nadert door het gezang van de vogels.

We lopen door het verlaten dorpje Stroe we zien er niemand, komt waarschijnlijk door het druilerige weer. De route gaat na het viaduct onder de A1, weer het bos in.

Daar zijn heel veel bomen gekapt. Het bos ziet er niet uit, overal plat gereden en beschadigde struiken en bomen. Het zal vast wel weer goedkomen, denken we, met het gehavende bos . We passeren een oude schaapskooi die vroeger behoorde bij de boerderij "Groot Boeschoten".

Inmiddels regent het niet meer en met 10° is het de het laatste stuk van de route bijna een voorjaarswandeling.

We lopen langs het particuliere landgoed Klein Boeschoten. Wij lopen een stuk over dit middeleeuwse wildforstergoed met zijn oude eikenbomen, de oude boerderij met zijn akkers, het hooibergje en schaapskooien.

Over het gebied is een cultuurhistorische wandeling "Pad van Zus" uitgezet van 12 km, deze moeten we misschien een andere keer nog maar eens lopen.  

We worden nog verrast als we in het bos een reuzen tondelzwam op een boom zien zitten.

Terug bij de auto , verheugen we ons op de volgende wandeling van het Marskramerpad..

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment