vecht

Door Alida Bosma

We hebben al veel klompenpaden bewandeld in de nabije omgeving van Oldebroek. We vinden het te ver van huis om verder Gelderland of Utrecht te gaan verkennen. We kiezen ervoor om de grens over te gaan, de grens van Gelderland naar Overijssel. De wandeling van 15 km is uit gezet door landschapsbeheer Overijssel. De route is niet aangegeven maar is via een app gemakkelijk te volgen. De app geeft ook informatie over de belangrijke punten in het landschap.

Fotoreportage

We beginnen bij het station van Dalfsen en lopen een open landschap in. Opvallend is gelijk al een hek die eenzaam en verloren in het open landschap staat. Wat voor functie dat hek heeft weten we niet , misschien wel voor open landschap.  De route gaat verder over het terrein van  landgoed “den Berg”. Den Berg is één van de grotere landgoederen in de omgeving van Dalfsen. Over het landgoed loopt de op één na langste zichtlaan van Nederland, van noord tot zuid is de Laan meer dan 3,5 km lang.

Verder lopend zien we op de plassen een dun laagje ijs liggen. Een cadeautje van de nacht vorst. De boerderijen waar we langs komen zijn kenmerkend voor de streek, heel anders dan die langs de klompenpaden in Gelderland.

Het is opvallend rustig op deze “blue Monday”. Een paar eenzamen schapen staan langs de slootrand ons nieuwsgierig aan te staren. Ze zijn uit de wei ontsnapt , ze maken ook een wandeling.

Een kunstzinnig bankje boven het water blijkt een afstudeerproject te zijn, we nemen de uitdaging aan om  er op te gaan zitten. We komen nog langs een mooi landgoed “Den Hoonhorst” met een prachtige oude druivenkas en goed onderhouden fruitbomen. We komen door kleine plaatsjes zoals Emmen en Hoonhorst. De route loopt door verschillende hakhout bossen.

Vroeger gebruikte men het hout van de bomen om gereedschap van te maken , dat is nu nog goed te zien aan de stobben in het bos.

Het is de moeite waard om eens te grens over te gaan en deze afwisselende route te gaan verkennen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment