Verzorgingshuis Mariposa in t Harde Foto Omroep Gelderland

'T HARDE - Het verzorgingshuis is al drie weken van de buitenwereld afgesloten, maar alsnog verloren zeven bewoners het leven aan corona.

- door Steven Ophoff - 

"In de eerste golf dit voorjaar werd Mariposa gespaard en werden juist onze andere verzorgingshuizen getroffen. Nu lijkt het andersom te zijn." Zo vertelt Annet van der Linde van WZU Veluwe, waar Mariposa in 't Harde onder valt.

Inmiddels is Mariposa drie weken afgesloten voor bezoek. Ook zijn de gezamenlijke ruimtes, zoals het restaurant gesloten. Voor de bewoners is dat volgens Van der Linde best emotioneel.

Een groot verschil met het voorjaar is dat nu genoeg beschermingsmiddelen en testfaciliteiten voor handen zijn. Toch blijft het aantal besmettingen oplopen.

'Bewoners zijn heel erg alleen'

"Onze bewoners zijn heel erg alleen. Op de Veluwe hebben we nog hechte gemeenschappen. De meeste bewoners krijgen zo'n drie keer per week bezoek van familie. Dat valt allemaal weg."

WZU Veluwe heeft voor de kerstperiode nog geëvalueerd of de maatregelen versoepeld konden worden, maar zag daar geen mogelijkheid voor.

Van der Linde hoort ook van andere zorggroepen op de Veluwe dat het aantal besmettingen in verzorgingshuizen oploopt. Ondanks dat binnenkort vele medewerkers van WZU Veluwe worden gevaccineerd, hoopt ze vooral dat meer mensen zich aan de maatregelen houden.

"Wat nodig blijft, is dat mensen zich aan de regels houden. Even niet bij elkaar op de koffie gaan. Met dat soort kleine acties kunnen we de situatie onder controle houden."

- door mediapartner Omroep Gelderland - 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment