beek

- door Alida Bosma - 

Luid beieren de kerkklokken van de prachtige oude Kerk in Voorst over het dorp en het wijde stille land. Oude grillige wilgen staan schots en scheef langs de kerkpaden en sloot randen. Kaas rechte meidoorn hagen geven de grenzen aan van de weilanden waar vredig de schapen grazen.Opvallend is dat er geen kerkgangers op het luide roepen van de kerkklokken af komen. Het is de schuld van corona. Samenscholing mag niet dus ook niet op zondag. We zetten de auto op het lege kerkplein neer.

Fotoreportage

Zo vroeg op deze grijze koude zondag morgen zijn we dan ook de enige wandelaars die zich op het Beekweide klompenpad wagen. Het pad is modderig zelfs bijna onbegaanbaar. We glibberen en glijden over de Voorste klei grond. Maar wat een prachtige oude wilgen staan er langs het pad. Helaas de foto camera staat op een verkeerde stand en het lukt niet met onze koude vingers deze weer goed te krijgen. Als we weer vaste grond onder de voeten hebben krijgen we de camera in orde en maken van onze wandeling nog prachtige plaatjes.

Het Beekweide Klompen pad is een afwisselen pad en gaat door weilanden en bos gebieden. Het is koud deze dag en we worden verrast door kinderen die voor het goede doel Kika, chocolademelk verkopen. Hier maken we dankbaar gebruik van.

Het laatste stuk van de route valt wat tegen want deze gaat over de verharde weg maar het kan ook komen omdat we het koud hebben. Net voor Voorst wandelen we langs een zwarte populier die, zo wordt verteld, al 120 jaar oud is. Omdat er nu geen bladeren aanzitten, is  het goed te zien hoe prachtig hij is.

Als er even later er ook nog een waterig zonnetje bij komt, zien we nog eens hoe mooi het landschap is met al zijn wilgen en meidoorn hagen.

Terug bij de kerk staat het plein vol met auto’s , allemaal  van wandelaars die we onderweg zijn tegen gekomen.

Een echte aanrader dit prachtige pad.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment