klomp

 - Door Alida Bosma - 

Wij besluiten om de rust op te zoeken en het Eeskooter klompenpad bij Otterlo te gaan lopen. Zo vroeg in de morgen is het nog wat mistig en de wereld ziet er wat troosteloos uit. Maar eenmaal aan de wandel is het puur genieten van de prachtige omgeving en de rust. We lopen een stuk langs het park de Hoge Veluwe om even later over de randwal van het Otterlose bos te lopen. Het is een van de oudste bossen van de Veluwe dat vroeger omgeven was door stuifzand gebieden. De wal is de laatste 1000 jaar ontstaan door opgewaaid stuifzand.

Fotoreportage

We wandelen verder en komen veel kampeer boerderijen tegen die nu allemaal leeg staan door corona. Bij één van deze kampeerboerderij  eten we, onder een afdakje, onze boterhammen op want het begint wat te regenen. Helaas stopt de regen niet maar het begint volop te regenen. Wij maken dankbaar gebruik van de paraplu en stappen vrolijke door de bijna onbegaanbaar en modderige zandpaden.

Als we een stukje langs de rijksweg lopen worden we met water overspoeld door voorbij razende auto’s. oudste zoon  die ook mee loopt  had ons daar nog zo voor gewaarschuwd   .. Lachen hoor. Bij veel bomen zien we witte zeepsop bellen. Dit witte vocht komt uit de beschadigingen van de boom. Er zit een stofje in die de boom aanmaakt om insecten te weren door de regen komt die nu naar beneden.

Ondanks het slechte weer is het Eeskooterpad een juweeltje met veel afwisseling en verrassingen, een echte aanrader.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment