cyber

REGIO  -  Sinds de tweede lockdown is het aantal cybercrime-meldingen flink toegenomen. In Gelderland is deze stijging het sterkst: van september tot en met november verdrievoudigde het aantal meldingen zelfs ten opzichte van een jaar eerder. Dit blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl naar de invloed van de lockdowns op criminaliteit, op basis van politiecijfers. Tijdens de tweede golf registreerde de Gelderse politie (tot nu toe) 252 digitale misdaden waar phishing, helpdeskfraude en vriend-in-noodfraude voorbeelden van zijn. In 2019 ging het in dezelfde periode nog om 76 meldingen. 

Ondanks toename relatief weinig meldingen
Van januari tot en met november 2020 kregen 4,4 op de 10.000 Gelderlanders te maken met cybercrime. Op landelijk niveau waren dit 5,6 meldingen per 10.000 Nederlanders. Ondanks de sterke toename in cybercriminaliteit, komen er in Gelderland dus minder meldingen binnen van cybercrime dan gemiddeld. 

Relatief gezien registreerde de politie het vaakst een cybercrime-incident in Noord-Holland: 9,2 meldingen per 10.000 inwoners. 

Alle regionale resultaten zijn te vinden op https://www.vpngids.nl/nieuws/cybercrime-neemt-verder-toe-tweede-coronagolf/

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment