ELBURG - Kunst en cultuur staat hoog in het vaandel op het Lambert Franckens uit Elburg. Culturele uitwisselingen, toneelvoorstellingen, musicals, excursies en bijvoorbeeld een culturele of muzikale avond, zijn allemaal activiteiten die regelmatig plaatsvinden op de school. Afgelopen week was het weer zo ver.

 Op donderdag 27 november werd er op het Lambert Franckens een culturele avond georganiseerd. Deze was verplicht voor alle leerlingen uit klas 4 havo en 4 vwo en maakt deel uit van het CKV programma. Over deze avond moet een recensie geschreven worden en iedereen moest zich voor 1 workshop inschrijven. Op de website van RiMa educatie uit Zwolle, die de workshops verzorgde, konden de leerlingen zich vast oriënteren op de aangeboden workshops.
Zelf een soap schrijven en maken, een animatiefilmpje maken, aan een slagwerkworkshop deelnemen, geluid bij een film maken en nog veel meer, het kon allemaal deze avond. Tevens werden ouders in de gelegenheid gesteld deze avond mee te beleven.

Veel leerlingen stonden in eerste instantie niet te trappelen om op een vrije donderdagavond naar school te komen, maar iedereen was uiteindelijk enthousiast en ging voldaan naar huis. Veel geleerd en veel plezier gehad. Een goede basis om verder te gaan met het vak CKV. CKV is immers vooral een ervarings vak en ervaren werd er veel deze avond!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment