KioK2

KAMPEN - Op zaterdag 20 en zondag 21 december is het 'Kerst in Oud Kampen'. Twee dagen lang staat de historische binnenstad van Kampen in het teken van dit openlucht festival. Een groot deel van de binnenstad wordt dan gebruikt als theater. Allerlei theatergezelschappen en kinderen van musicalschool Ventura zorgen voor spetterende, ontroerende, indrukwekkende en humoristische voorstellingen. Er wordt gezongen, gedanst, muziek gemaakt en kinderen tonen zich heldhaftige en behendige acrobaten.

Sfeer
'Kerst in Oud Kampen' is een festival waar, ondanks de grote bezoekersaantallen, de sfeer en intimiteit vanaf spat. Het is die dagen knus, gezellig en écht Kerst in het oude Kampen, dat dan helemaal omgetoverd is tot een stad met een hoog Anton Pieck gehalte. Al wandelend komt u langs historische doorkijkjes naar een ver verleden en ontmoet u personages uit de kerstverhalen van Charles Dickens.

Nostalgische kermis en Kerstmarkt
Op het Van Heutszplein staat op beide dagen een nostalgische kermis met attracties van weleer en natuurlijk met ouderwetse toegangsprijzen, dus hooguit een euro.

Op de Nieuwe Markt en in de Gasthuisstraat is er een sfeervolle kerstmarkt. De verkopers achter de kramen dragen kleding van vroeger.

Oude ambachtenmarkt en muzikaal vertier
Op beide dagen is een oude ambachtenmarkt, met onder meer een mandenvlechter, een bottermodelbouwer, een nettenboeter, een ambachtelijke smid en een touwslager. Muzikaal vertier is er van zangkoor Novem (zaterdag), dansgroep 'W'eij eren 't Olde' (zondag) en midwinterhoornblazers. Op zondag is er ook een grote levende kerststal.

Gratis toegang
'Kerst in Oud Kampen' is er op beide dagen van 16.00 tot 21.00 uur. De toegang is gratis maar aan de poorten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment