P1010258

Door Alida Bosma

Veel mensen zijn aan de vitamine D tabletten, horen we op het nieuws, als we naar het beginpunt van onze wandeletappe rijden. Mensen zitten te veel binnen en bewegen te weinig. Daar hebben wij geen last van. Wij zijn veel buiten en bewegen genoeg. Daar zorgt het onderhoud van de kerk- , wijk- en volkstuin wel voor. Ook de hele dag wandelen zorgt voor de nodige ontspanning en vitamine D.

Foto's Alida Bosma

Deze etappe van het marskramer pad begint bij Voorst. Er is zo vroeg op de zaterdag morgen nog geen mens te zien. We wandelen door het Appense bos,  richting Klarenbeek. In het open landschap is goed te zien, en te merken aan onze benen, dat het een wat glooiend landschap is. Hierna volgt een etappe langs de Beekbergse beek. Hier vallen de eikels en bladeren massaal uit de boom. Ook vallen er af en toe dikke stukken dood hout naar beneden. Goed oppassen dus.

We steken een spoorweg overgang over waar in de zomer de stoomtrein tussen Apeldoorn Dieren heen en weer pendelt. Deze historische trein vertrekt namelijk van het museumstation in Lieren, ruim een kilometer van Beekbergen. Het is een thuishaven van de Veluwse stoom maatschappij.

Na onze wandeling fietsen we nog even naar Lieren om alle prachtige oude locomotieven te bewonderen. We hebben geluk want ze zitten al in de winterstop maar de vrijwilligers zijn nog een dagje bezig met onderhoudswerkzaamheden en alles staat buiten.

Het was een mooie feestelijke herfstdag. Eenmaal thuis houdt het feest niet op, jongste zoon met zijn vrouw en onze kleinzoon, die 11 september geboren is, komen op bezoek. Door alle corona regels hadden we het kleine ventje nog niet kunnen vasthouden. Maar nu is het ventje, die zeven weken te vroeg geboren is, goed op gewicht en kern gezond we mogen hem vasthouden .. eenmaal in onze armen  , houden we onze kleinzoon uren bij ons. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment